Аргентина – Хорватія. Анонс та прогноз півфіналу ЧС-2022

У вівторок, 13 грудня, на 22-му чемпіонаті світу відбудеться перший півфінал Аргентина – Хорватія. Матч пройде на Lusail Iconic Stadium у Лусаїлі та розпочнеться о 21:00 за київським часом.

Фото – SBS

Де дивитись трансляцію півфіналу ЧС-2022 Аргентина – Хорватія

Аргентина

Збірна Аргентини у першому турі сенсаційно поступилася С. Аравії (1:2), потім здобула дві перемоги з однаковим рахунком 2:0 – над Мексикою та Польщею і, набравши 6 очок, посіла перше місце у групі С. Далі в 1 /8 фіналу вона взяла гору над Австралією (2:1), а в ¼ фіналу з пенальті пройшла Нідерландів (4:3).

На минулому “Мундіалі” Мессі та Ко дійшли до 1/8 фіналу, де програли майбутньому чемпіону світу, Франції (3:4). Раніше на груповій стадії вони посіли друге місце, випередивши Ісландії (1:1) з Нігерією (2:1) і пропустивши вперед Хорватію (0:3).

Лідером “Альбіселесте” безумовно є Ліонель Мессі. На ЧС-2022 він забив 4 м’ячі у 5-ти матчах. Пару йому в атаці складає Хуліан Альварес, на рахунку якого 2 голи. А ось Лаутаро Мартінес поки що не виправдовує надій уболівальників. Він поки що жодного разу не зумів відзначитися.

Хорватія

Збірна Хорватії стартувала з нульовою нічию з Марокко, після чого розгромила Канаду (4:1), розійшлася миром з Бельгією (0:0) і з 5-ма балами фінішувала другою в квартеті F. Далі в 1/8 фіналу з пенальті пройшла Японію (3:1), а в ¼ фіналу також у серії 11-метрових виявилася точнішою за Бразилію (4:2).

На минулому “Мундіалі” співвітчизники Даріо Срни дісталися фіналу, де поступилися Франції (2:4). На попередніх стадіях вони у ½ фіналу здолали Англію (2:1), у ¼ фіналу – росію (по пен. – 4:3), а у 1/8 фіналу – Данію (по пен. – 3:2). На груповому етапі хорвати посіли право, випередивши Аргентину (3:0), Ісландії (2:1) та Нігерію (2:0).

Лідером хорватів, звісно, є Лука Модріч. Півзахисник мадридського “Реала” забив 3 м’ячі у 7-ми матах. Також варто виділити Матео Ковачича, Івана Перишича та Марцело Брозовича.

Очні матчі

У попередніх 5-ти очних поєдинках команди здобули по дві перемоги. Причому на ЧС-98 успіх святкували арентинці (1:0), а чотири роки тому діючі віце-чемпіони взяли переконливий реванш (3:0).

Прогноз букмекерів на матч Аргентина – Хорватія

Експерти вважають фаворитом цієї гри збірну Аргенітни.

Букмекерські контори дають на успіх “Альбіселету” коефіцієнт 1,91, а на перемогу підопічних Златка Даліча коефіцієнт 5,35. На нічию приймають ставки з коефіцієнтом 3,44.

На наш погляд також шанси латиноамериканців вищі. Однак хорвати вже встигли піднести гучну сенсацію, вибивши з турніру Бразилію, яку вважали одним з головних фаворитів на чемпіонство. Тому в майбутньому матчі очікується будь-який результат.

Орієнтовні склади

Аргентина: Еміліано Мартінес – Ніколас Отаменді, Ніколас Тальяфіко, Крістіан Ромеро – Науель Моліна, Енцо Фернандес, Гвідо Родрігес, Алексіс Макалістер, Леандро Паредес – Ліонель Мессі, Хуліан Альварес.

Хорватія: Домінік Лівакович – Деян Ловрен, Борна Соса, Йосип Юранович, Йоско Гвардіол – Лука Модріч, Матео Ковачич, Марсело Брозович – Андрій Крамарич, Маріо Пашаліч, Іван Перішич.

Другий півфінал Франція – Марокко відбудеться на день пізніше, 14 грудня і розпочнеться також о 21:00 за київським часом.

Новини партнерів

Комментарии: