Аргентина – Хорватія. «Альбіселесте» – перший фіналіст Мундіалю. ЧС-2022. ½ фіналу

В першому півфіналі Чемпіонату Світу 2022 між собою зустрічалися фіналісти останніх двох Мундіалів. Фіналісти, але не переможці – що Аргентина в 2014-му, що Хорватія чотири роки тому свій шанс здобути трофей впустили, але одна з команд точно матиме можливість закрити гештальт цієї неділі. Хто саме стане першим фіналістом ЧС – суперникам доводилося зʼясовувати сьогодні.

Скалоні очікувано замінив дискваліфікованого Акунью на Тальяфіко, але ще й повернувся до схеми з чотирма захисниками. При цьому коуч «альбіселесте» наситив середину поля, додавши до звичної трійки хавбеків Паредеса. Ну а Далич передбачувано не став чіпати основу після переможного матчу з Бразилією.

Аргентина — Хорватія 3:0
Голи: Мессі, 34 (пен.), Альварес, 39, 69

Аргентина: Е. Мартінес — Моліна (Фойт, 87), Ромеро, Отаменді, Тальяфіко — Де Пауль (Паласіос, 74), Паредес (Лісандро Мартінес, 62), Фернандес, Мак Аллістер (Корреа, 86) — Мессі, Альварес (Дібала, 74).

Хорватія: Лівакович — Юранович, Ловрен, Гвардіол, Соса (Оршич, 46) — Ковачич, Брозович (Петкович, 50), Модрич (Маєр, 81) — Пашалич (Влашич, 46), Крамарич (Лівая, 72), Перішич.

Попередження: Отаменді — Лівакович, Ковачич

Embed from Getty Images

Події матчу сміливо можна описувати починаючи з 30-ої хвилини. Бо до того на полі футболу було мало – м’яч принципово цурався штрафних майданчиків, і на полі була лише боротьба та помилки обох команд. І лише десь після півгодини такої стерильності гра почала розкриватися. Розкрив же її вихід на ворота суперника Альвареса, якого вимушений був збивати Лівакович. Мессі потужним ударом у верхній кут не залишив шансів голкіперу. Хорвати не знайшли нічого кращого, як одразу ж стрімголов піти в атаку, і вже через пʼять хвилин їх становище стало ще гіршим: контратака після кутового, Альварес підхопив пас Мессі, проскочив центром, і за допомогою кількох рикошетів вийшов на ударну позицію, після чого знову засмутив Ліваковича. Хорвати посипались, і Мак Алістер ледве не оформив розгром ще в першому таймі, але на цей раз голкіпер «картатих» вже врятував свою команду.

Другий тайм очікувано був жвавішим. Хорватам треба було відігруватися, а аргентинці спокійно сіли в низький блок і ловили свої шанси у контрвипадах. Підопічні Далича мучилися в позиційних атаках, намагалися доставляти м’яч у штрафний флангами – все було марно. Аргентинські моменти виглядали гострішими: шанси забити мали Мессі та Фернандес, втім хорватам щастило. Але незабаром «альбіселесте» таки досягли свого. І знову магія ввімкнулась у Мессі – Лео праворуч накрутив двох, віртуозно познущався з Гвардіола і викотив Альваресу на удар у порожні ворота, який без проблем оформив розгромний рахунок.

Embed from Getty Images

Далі одні не могли, а інші не сильно й хотіли. Хорвати виглядали пригнічено, і у «картатих» не виходило на полі зовсім нічого. Аргентина ж розслабилась, і грала в своє задоволення. На полі навіть зʼявився Дібала, щоб отримати і свої ігрові хвилини. Пауло, до речі, ледве не зробив ассист, вивівши на гарну ударну позицію Мак Алістера, проте Алексіс влучити у ворота не зумів. Хорватія таки створила момент на останніх хвилинах зустрічі, проте Ловрен на дальній не зміг замкнути скидання Перішича з ближньої кутового з правого флангу.

Аргентина впевнено громить Хорватію, беручи реванш за поразку на Мундіалі чотирирічної давності, і одночасно виходячи у фінал цьогорічного Чемпіонату Світу. Завтра у іншому півфінальному матчі визначиться суперник Мессі, який буде щосили заважати здійсненню його мрії – це буде або Франція, або Марокко.

Новини партнерів

Комментарии: