Вітаємо з Новим Роком!

Менш ніж за добу в Україну прийде новий 2023 рік. Зазвичай ми підбиваєм підсумки футбольного року, згадуємо звитяги спортсменів, клубів та збірних та намагаємось забути всі невдачі. Втім резюме 2022 року важко починати саме з футбольних новин.

На нашій землі розгорнулась війна, яка прийшла сюди ще 18 березня 2014 року. Саме тоді дика орда анексувала АР Крим, а пізніше встановила контроль над частиною Донбасу. Це і було фактичне оголошення війни, але, на жаль, світове та частково українське суспільство тоді не зрозуміло, з якими фашистами ми маємо справу. Більшість вирішила продовжити жити нормальним життям «внєпалітікі».

І ось у лютому цього року очі раптом почали відкриватися, а люди зрозуміли, що політики тут і нема. Війна торкається усіх незалежно від поглядів, навіть аполітичних. Ми ледь не втратили країну і своє життя. А хтось його таки втратив за те, щоб Україна вже десятий місяць давала відсіч рашистам, повертала свої землі та звільняла людей від окупації.

Саме завдяки тим Героям, які не побоялись взяти в руки зброю та йти вбивати ворога, ми змогли хоча б частково повернути звичне життя. Так, атаки на всі українські міста продовжуються, світла та води може не бути днями, але це і є боротьба за життя. Коли під твоїм боком дике стадо кровожерливих вбивць, які хочуть знищити тебе та твою країну, іншого виходу немає.

Саме тому список досягнень нашого футболу цього року звучить так:

  • 1. Чемпіонат України не був дограний торік, але повернувся у сезоні 2022-2023. І не так важливо, наскільки провалилось Динамо, як змінився Шахтар чи наскільки неочікуване зимове чемпіонство Дніпра-1. Футбол в Україні вижив!
  • 2. Збірна України змогла зіграти матчі відбору на ЧС-2022, де лише за прикрим збігом обставин поступилась путівкою на Мундіаль валлійцям. І не так важливо, що потім команда не виправдала сподівань у Лізі націй. Україна залишилась на футбольній мапі світу!
  • 3. Наші гравці по-новому засяяли в Європі не стільки завдяки грі. Вони продовжують нагадувати світу про те, що війна з рашистами триває і вона зовсім близько. Зінченко, Миколенко, Ярмоленко, Лунін, Маліновський та інші – всі вони то досягали певних висот на міжнародному рівні, то провалювались. Але вони роблять великий вклад у допомогу Батьківщині та ЗСУ для боротьбі за наше існування.
  • 4. УЄФА більше не розводить українські та російські клуби в єврокубках. Бо нема з ким розводити, команд «з-за парєбріка» немає вже на футбольній мапі Європи! Та і не тільки УЄФА єдиним, весь цивілізований світ об’єднався навколо допомоги нашій країні.

Звісно, зашкварів та невдач було достатньо. Але хіба є сенс про це згадувати, коли все це відходить на другий план на фоні війни? Ніщо не буде забуте, але у нас і так вдосталь негараздів, щоб ще і присвячувати час футбольним проблемам.

Чемпіонат Світу 2022

Варто також відзначити і чемпіонат світу, який відбувся нещодавно у Катарі. Завдяки нашим воїнам українці могли більш-менш регулярно спостерігати за найкращими гравцями світу і отримати свою естетичну насолоду від турніру.

Ліонель Мессі нарешті став чемпіоном світу, Кіліан Мбаппе продовжує показувати неймовірні індивідуальні результати, збірна Марокко приголомшила всіх своєю грою та вперше вивела Африку у півфінал ЧС. Турнір розкрив чимало талановитих гравців, а вишенькою на торті став найкращий фінал в історії. Справді, ЧС-2022 подарував нам чимало яскравих емоцій, які допомогли фанатам відпочити від війни.

Шановні читачі сайту ПРОФУТБОЛ

Перед тим, як відсвяткувати настання Нового року, обов’язково згадайте тих воїнів, які зараз захищають нас від зла або вже віддали своє життя за нашу з вами незалежність. Їх героїзм буде жити в наших серцях завжди.

Як і для всіх, для нашого сайту цей рік також був дуже складним. Але ми продовжуємо дарувати вам свої матеріали та тримати вас в курсі футбольного сьогодення. Бажаємо кожному з вас добробуту та здоров’я, побільше щасливих моментів та безмежної віри. Віри у Перемогу, яка принесе мир у наші з вами домівки і дозволить спокійно жити. Спокійно робити плани на майбутнє. Спокійно радіти життю з рідними та близькими. Спокійно народжувати та виховувати дітей. Спокійно існувати.

Ну і звісно ж спокійно насолоджуватись футболом. Він втратив у 2022 році свого «короля», але Пеле і так зробив максимум для того, щоб футбол був настільки популярним. А ця гра дарує і далі буде дарувати нам чимало яскравих особистостей. Інколи здається, що футбол вічний попри війни та інші світові катаклізми. Давайте вірити у це! Світлий день обов’язково настане, якщо ми всі будемо до нього рухатись разом. Віримо тільки у найкраще!

З Новим Роком! Слава Україні!

Новини партнерів

Комментарии: