Гарі Лінекера відсторонили від програми “Match of The Day” на BBC

Гарі Лінекер не буде вести «Match of The Day» в суботу ввечері через те, що колишній форвард збірної Англії втягнувся в політичну суперечку, повідомила BBC.

Embed from Getty Images

Після того, як у вівторок він розкритикував нову політику уряду Великої Британії щодо надання притулку, 62-річний гравець не буде вести надзвичайно популярне британське футбольне шоу, доки з організацією не буде досягнуто угоди щодо використання ним соціальних мереж.

Лінекер порівняв мову, яку використовують нинішні політики, з голосами, висловленими в нацистській Німеччині.

У заяві BBC сказано: «Останніми днями BBC проводила широкі дискусії з Гарі та його командою. Ми сказали, що вважаємо його нещодавню активність у соціальних мережах порушенням наших правил.

«BBC вирішила, що він відмовиться від ведення матчу дня, доки ми не отримаємо узгоджену та чітку позицію щодо використання ним соціальних мереж.

«Коли справа доходить до ведення нашого футбольного та спортивного висвітлення, Гарі не має собі рівних.

«Ми ніколи не казали, що Гарі має бути зоною, вільною від думок, або що він не може мати погляду на питання, які мають для нього значення, але ми говорили, що він повинен триматися подалі від прийняття сторони в партійних політичних питаннях або політичних суперечки».

Новини партнерів

Комментарии: