Реал Мадрид – Челсі. Мадрид буденно розправляється з «аристократами». Ліга Чемпіонов. 1/4 фіналу.

Минулого року команди зустрічалися на цій же стадії турніру, і тоді їх протистояння вийшло доволі захоплюючим. Здавалося, після першого матчу усі питання були зняті, але Челсі, тоді ще під керівництвом Томаса Тухеля, зумів відігратися по ходу матчу-відповіді. Втім, мадридці зуміли дотиснути лондонців у овертаймі, і здобули путівку до півфиналу. Сьогоднішні реалії вказували на те, що зараз Реалу буде легше, аніж торік – Челсі зараз знаходиться у вкрай поганій формі, і «королівський клуб» вважався очевидним фаворитом протистояння.

Анчелотті не став нічого вигадувати, і зі стартових хвилин випустив, напевне, найсильніший склад: Камавінга зліва у захисті, Вальверде у трикутнику центра поля з Модрічем і Кроссом, і Родріго у лінії атаки разом з двома недоторканними. У Лемпарда було все красномовно: п’ять захисників, три опорники. Мудрик залишився у запасі.

Реал — Челсі 2:0
Голи: Бензема, 21, Асенсіо, 74

Реал: Куртуа — Карвахаль, Мілітао, Алаба, Камавінга (Рюдігер, 72) — Вальверде, Кроос (Чуамені, 84), Модрич (Себальйос, 81) — Родріго (Асенсіо, 71), Бензема, Вінісіус.

Челсі: Аррісабалага — В. Фофана, Сілва (Маунт, 75), Кулібалі (Кукурелья, 54) — Р. Джеймс, Фернандес, Канте (Галлагер, 75), Чілвелл — Ковачич, Стерлінг (Гаверц, 65) — Феліш (Чалоба, 65).

Попередження: Камавінга, Мілітао, Карвахаль — Фофана, Маунт, Ковачич

На 59-й хвилині був вилучений Бен Чілвелл (Челсі) (грубе порушення).


Embed from Getty Images

Реал розпочав гру з контролю м’яча, але Челсі не цурався вибігати у швидкі атаки. У самому дебюті гри декілька разів небезпечно проривався Феліш, втім голкіпер і захисники мадридців нівелювали загрозу. «Вершкові» почали тиснути сильніше, і гра майже весь час почала проходити на челсійській третині поля. Декілька пристрілок, і Мадрид таки досяг бажаного – чудове закидання Карвахаля, Вінісіус випередив Фофана і проштовхнув м’яч повз Кепу на Бензема, який заніс у порожні.

Челсі відповів швидко і гостро, але, на жаль, для лондонців, не результативно. Стерлінг прорвався праворуч, підключив Джеймса. Той прострілив, і Мілітао у боротьбі з Фелішом ледь не зрізав у свої, але зреагувати зумів Куртуа. У свою чергу Мадрид міг забивати вдруге зусиллями Вінісіуса, але Сілва зумів підстрахувати Кепу і нівелювати загрозу. Також свій шанс мав Родріго, з ударом якого зумів впоратись Кепа. Мадридці грали з помітною перевагою і справедливо пішли на перерву, ведучи в рахунку.

Після перерви Челсі намагався діяти активніше – Куртуа зумів відбити удар Феліша. Втім малюнок гри залишався тим же. Мадрид домінував, і здавалося, що якщо підопічні Анчелотті притиснуть сильніше, «сині» вмить розсипляться. Ближче до години гри справи у «аристократів» стали зовсім поганими – Родріго, який на швидкості заходив до правого флангу штрафного, був укладений на газом Чілвелом, і англієць вмить побачив перед собою картку червоного кольору.

Embed from Getty Images

У більшості Реал продовжував тиснути на бідолашний Челсі, який став захищатися ледве не усім складом. Анчелотті освіжив гру своєї команди замінами, і одна з них зіграла – вийшовший на заміну Асенсіо перед штрафним майданчиком отримав передачу від Вінісіуса і прошив Кепу ударом низом у ближній кут. Челсі виглядав приречено, і міг пропускати втретє, але в кінці команда Лемпарда непогано увімкнулась: і ледве не відіграла один мʼяч – круглий раптово опинився у Маунта у штрафному майданчику, але Рюдігер постелився під удар недавнього партнера, а Хаверц добив невдало.

2:0 – солідна перемога Реала на класі, яка приближує мадридський клуб до чергового півфіналу Ліги Чемпіонів. Матч-відповідь, схоже за все, буде формальністю – для Челсі у його нинішньому стані чвертьфінал вже є доволі гарним досягненням. Але, як ми знаємо, дива трапляються, і фанам лондонців ніхто не заборонить сподіватися на чудо на Стемфорд Брідж.

Новини партнерів

Комментарии: