Баварія – Манчестер Сіті. «Містяни» упускають перемогу, але впевнено крокують до півфіналу. Ліга Чемпіонів. 1/4 фіналу.

Серед перших матчів чвертьфіналу Ліги Чемпіонів найочікуваніший та найінтригуючий матч вийшов по суті найбільш одностороннім. Переживша зміну тренера Баварія приїхала у гості до надпотужного Сіті, і за 90 хвилин зустрічі у Манчестері була нещадно розгромлена командою Гвардіоли. Враховуючи психологічний стан та форму англійської команди, допомогти мюнхенцям у матчі-відповіді могло лише диво. Але де ще можна було сподіватися Баварії на диво, як не на рідній Альянц Арені?

Гвардіола розумно вважав за краще не чіпати переможний склад тижневої давності. Лише у запасі з’явилася додаткова опція в особі Фодена. Від Тухеля порівняно з манчестерською зустріччю ми бачили дві зміни. Канселу з’явився ліворуч в обороні, а Чупо-Мотінг – на вістрі атаки. Відповідно, у запас присіли Девіс та Гнабрі. Там же й був скандальний Мане.

Баварія — Манчестер Сіті 1:1 (перший матч — 0:3)
Голи: Кімміх, 83 (пен.) — Голанд, 57

На 37-й хвилині Ерлінг Голанд (Манчестер Сіті) не забив пенальті (промах).

Баварія: Зоммер — Павар (Станішич, 78), Упамекано, де Лігт, Канселу (Девіс, 63) — Кімміх, Горецка — Сане (Мане, 64), Мусіала (Мюллер, 72), Коман — Чупо-Мотінг (Тель, 71).

Манчестер Сіті: Едерсон — Аканджі, Діаш, Аке (Лапорт, 68) — Стоунз, Родрі — Б. Сілва, де Брюйне, Гюндоган, Гріліш — Голанд (Альварес, 84).

Попередження: Канселу, Упамекано, Кімміх, Павар — Едерсон, Гюндоган, Аке, Лапорт

Embed from Getty Images

Господарі з перших хвилин очікувано понеслись вперед, ну а Сіті не цураючись відійшов на гру другим номером. На кону стояв вихід у півфінал, тому обстановка на полі була доволі нервовою – Тюрпену з самого початку гри доводилось багато заспокоювати гравців та тренерів, і згодом вже діставати жовті картки. Тиск Баварії на ворота Едерсона давав свої плоди у вигляді гарних гольових моментів. Особливо виділявся шанс Сане – Лерой втік на побачення з голкіпером суперника, але послав круглого поруч із дальньою стійкою. Сіті теж старався відповідати, і ледве у середині тайму не опинився у більшості – Умапекано збивав вибігаючого на ворота Голанда, але, на щастя для француза, нападник при передачі Де Брюйне трохи заліз у офсайд.

Баварія продовжувала грати першим номером і створювати моменти: загрожували чужим воротам Коман, Сане, Горетцка, але забити довгоочікуваний гол команда Тухеля все ніяк не могла. А от пропустити мала всі шанси – Тюрпен призначив спірний пенальті за гру рукою Упамекано, чию руку мʼяч ледве лизнув після удару Гюндогана. До позначки підійшов Голанд, але сильний удар норвежця пролетів над площиною баварських воріт. Мюнхен міг карати суперника за таке піжонство перед самою перервою, але ні Чупо-Мотинг ні Коман не зуміли проштовхнути мʼяч у ворота суперника.

Після перерви Сіті став діяти активніше – чи то підсіла Баварія, чи то Гвардіола повпливав на свою команду у роздягальні. Два шанси забити мав Голанд, але якщо перший норвежець знову змарнував, то з другого вже зумів відкрити рахунок у зустрічі. Досить проста, але ефективна контратака: вибивання Стоунза, Голанд зачепився і скинув на КДБ, дочекався зворотного пасу, легко прибрав впавшого немічного Упамекано і розстріляв Зоммера.

Embed from Getty Images

Баварії не залишалося нічого, крім як продовжити атакувати. Пробивали Кімміх та Чупо-Мотінг, але Едерсон був надійним. Вийшовший на заміну Тель зумів занести мʼяч у ворота суперника, але перед тим Коман знаходився у офсайді, і гол не біло зараховано. Але Баварія таки домоглась свого за десять хвилин до закінчення основного часу – пенальті, призначений за гру рукою Аканджі, впевненим ударом реалізував Кімміх, зрівнявши рахунок у грі. Останні хвилини запамʼяталися вилученням Тухеля, але голів забито більше не було.

Манчестер Сіті здобуває нічию на Альянц Арені, і за сумою двох матчів впевнено проходить до півфіналу, де на команду Гвардіоли вже чекає минулорічний флешбек у вигляді мадридського Реалу. Баварія показала доволі непогану гру сьогодні, але провал у першій зустрічі не дав команді Тухеля надії на продовження боротьби у ЛЧ – тепер мюнхенцям треба сконцентруватись на Бундеслізі.

Новини партнерів

Комментарии: