Переможець Ліги чемпіонів 2022/2023. Аналітика та прогнози перед півфіналами

Наближається розв’язка одного з найяскравіших турнірів сезону 2022/2023.

Ліга чемпіонів цього року, втім як і у всіх попередніх, викликає багато емоцій.  Хто б міг припустити, що ПСЖ, «Ліверпуль», «Баварія» та «Барселона» спостерігатимуть за півфіналом та фіналом турніру вдома на дивані! А от від «Наполі» на старті сезону ніхто не очікував такого прориву. Але це вже в минулому. Сьогодні хочеться поговорити про четвірку клубів, які боротимуться у півфіналі турніру за право зіграти фінальний матч. І так, хто вони, ці щасливчики:

«Мілан» – «Інтер» 09.05 та 16.05

«Реал» Мадрид – «Манчестер Сіті» 10.05 та 17.05

А тепер давайте поговоримо про кожну команду окремо.

«Мілан»

«Россонері» прорвалися до півфіналу ЛЧ уперше за 16 років.

У 1/8 міланці дивом здолали «Тоттенхем» завдяки єдиному голу за 180 хвилин (два матчі) Браїма Діаса. “Мілан” двічі вирвав перемогу у “Наполі” в 1/4 фіналу. Багато хто схиляється до думки, що «росонері» врятувала відсутність Осімхена у складі неаполітанців та подарунок від Кварацхелії, який не реалізував пенальті.

Embed from Getty Images

З огляду на те, що «Мілан» не має шансів боротися за призові місця в Серії А, Стефано Піолі та «росонері» докладуть максимум зусиль для перемоги над «Інтером».

«Інтер»

Більшість експертів вважали, що «Інтер» не вийде з групи або, у крайньому випадку, спіткнеться на 1/8 фіналу. Проте, Сімоне Індзаге та його команда розбили всі стереотипи та дісталися півфіналу.

З групи «Інтер» вийшов другим, залишивши позаду «Вікторію Пльзень» та «Барселону». У 1/8 насилу здолали «Порту» і красиво залишили за бортом у 1/4 «Бенфіку». Слід зазначити, що “Бегфіка” – сильна команда забиву. Тим не менш, «Інтер» не дозволив лісабонцям виграти обидва матчі.

Embed from Getty Images

 У серії А «росонері» і «нерадзуррі» крокують пліч-о-пліч. “Мілан” на п’ятому місці (53 очки). Команда Стефана Піолі забила 37 голів, пропустила 12. «Інтер» –  шостий (51 очко) у турнірній таблиці, забив 34 голи, пропустив 14. У Лізі чемпіонів у 10-ти матчах «росонері» забили 14 голів (два з пенальті), «нерадзуррі» – 16 (один з пенальті).

>

Більшість експертів віддають мінімальну перевагу «Мілану» у півфіналі.

«Реал» Мадрид

Діючий чемпіон турніру легко дістався 1/2 фіналу Ліги чемпіонів. На груповому етапі команда Анчелотті пройшла «Лейпциг», «Шахтар» та «Селтік». У 1/8 “Реал” відправив у нокаут “Ліверпуль” (6:2). У 1/4 мадридці знущалися з «Челсі». Сьогодні «Реал» показує чудеса зіграності та дисципліни. Анчелотті не має проблем з лавкою запасних. Вершковим залишається лише забивати та перемагати.

Embed from Getty Images

«Манчестер Сіті»

У сезоні 2022/2023 «Манчестер Сіті» виглядає дуже яскраво. В АПЛ команда Гвардіоли наздоганяє “Арсенал”. У «міщан» навіть з’явився шанс взяти чемпіонський кубок.

Embed from Getty Images

У Лізі чемпіонів «Манчестер Сіті» впевнено розкидав своїх суперників. У групі «городяни» посіли перше місце, залишивши позаду «Севілью», «Копенгаген» та «Боруссію». У 1/8 нещадно розгромили “Лейпциг” (8:1). Перший матч  завершився із рахунком 1:1. У відповідь вбили сім! П’ять із них на рахунку Ерлінга Холанда.

У 1/4 фіналу «городяни» легко відправили відпочивати «Баварію» (4:1).

«Реал» та «Манчестер Сіті» неодноразово зустрічалися у Лізі чемпіонів. В останніх чотирьох зустрічах (26.02.2020, 07.08.2020, 26.04.2022, 04.05.2022) вершковим вдалося вирвати перемогу у городян лише один раз.

Незважаючи на те, що королівський клуб є фаворитом Ліги чемпіонів 2023 року, більшість букмекерів вважають, що «Манчестер Сіті» має мінімальну перевагу над «Реалом».

Коефіцієнти провідних букмекерських контор на вихід у фінал Ліги чемпіонів 2022/2023:

«Манчестер Сіті» – 1,8

«Реал Мадрид» – 2,17

«Інтер» – 8,2

«Мілан» – 9,2

Хто стане переможцем  Ліги чемпіонів 2022/2023

Аналітики вважають, що потужна машина Гвардіоли розкотить “Реал” і вийде у фінал. А далі у «городян» не буде проблем здобути перемогу над будь-яким суперником, оскільки ні. «Мілану», ні «Інтеру» (хто б не вийшов у фінал) не вистачить сил протистояти англійському клубу.

Коефіцієнти на переможця Ліги чемпіонів 2022/2023:

«Манчестер Сіті» – 1,8

Новини партнерів

Комментарии: