Динамо Київ – Шахтар. Українські гранди не виявили переможця у «Класичному». УПЛ.

«Класичне», як би це дивно не звучало, зараз не є матчем між лідерами української Премʼєр Ліги – у цьому сезоні команди переслідують різні цілі. «Гірники» все так же ведуть боротьбу за золото, але вже із Дніпром-1, і у цій боротьбі команда Йовічевича поки що впевнено йде попереду. А ось кияни цей сезон провалюють, поки що намагаючись вірватись у топ-3, де їх конкурентами є Зоря. Втім, нинішня турнірна ситуація не відміняє принциповості дуелі між киянами та Шахтарем – ці матчі завжди проходять в особливій атмосфері.

Мірча Луческу та Ігор Йовічевіч, нічого не вигадуючи, виставили найбойовіші на даний момент склади. Звичка захисна четвірка у «гірників», Гочолеішвілі та Джурасек у півзахисті, Траоре на вістрі. Луческу продовжив довіряти Дячуку у центрі захисту, на флангах атаки вийшли Беніто і Волошин, а у її центрі – Ванат.

Динамо Київ — Шахтар 1:1
Голи: Андрієвський, 82 — Степаненко, 12

Динамо Київ: Нещерет — Тимчик, Сирота, Дячук, Вівчаренко — Сидорчук, Андрієвський — Беніто, Буяльський (Царенко, 75), Волошин (Рамірес, 75) — Ванат (Гармаш, 74).

Шахтар: Трубін — Конопля, Бондар, Ракіцький (Михайліченко, 60), Матвієнко  — Степаненко — Гочолеішвілі (Швед, 75), Бондаренко, Джурасек (Назарина, 61), Судаков — Траоре (Сікан, 75).

Попередження: Джурасек, Ракіцький, Бондаренко, Назарина

Embed from Getty Images

Динамо, на правах господарів, почали гру трохи активніше – кияни якісно пресингували Шахтар на його половині поля, а «гірники», у свою чергу, намагалися вгамувати суперника. Найкраще це вийшло у Степаненка – Тарас метрів з 30-ти вирішив пробити по воротам киян, а Нещерету не вдалося відбити мʼяч, який пройшов у голкіпера Динамо під руками.

Після голу темп гри знизився, і гра, по більшій частині, звелася до боротьби у центрі поля. В завершальній стадії команди були далекі від ідеалу – суперникам важко давалася так звана остання передача, а коли доходило до удару, то безпомилково діяли захисники. Лише під кінець тайму команди зуміли обмінятися по справжньому небезпечними моментами. Спочатку Конопля міг збільшувати перевагу Шахтаря у рахунку, але не зумів влучити у ворота, пробиваючи практично без опіки. Ну а вже майже перед самою перервою у гру по справжньому вступив Трубін – удар Беніто, рикошет від Ракицького, і Волошин добивав впритул, але воротар «гірників» був на висоті.

Embed from Getty Images

Після перерви Шахтар прибрав мʼяч до своїх ніг, і ледве не забив вдруге – Судаков пробивав із зони перед штрафним майданчиком, але круглий пролетів повз праву стійку. У Динамо, в свою чергу, мало чого виходило, тому Луческу спробував освіжити гру своєї команди замінами. Сильно повпливати на гру, забігаючи наперед, у свіжих гравців не  вийшло, але, тим не менш, кияни таки зуміли зрівняти рахунок вже в заключній десятихвилинці матчу. Степаненко збив Царенка(який, до речі, якраз вийшов на заміну) перед лінією карного майданчика, і привіз на свої ворота небезпечний штрафний. До мʼяча підійшов Андрієвський, і філігранним ударом під перекладину змусив Трубіна капітулювати.

Шахтар намагався таки дотиснути киян, і вирвати перемогу у кінцівці, але, безуспішно. Фінальний свисток зафіксував нічию у принциповому двобої – результат, який, все-таки, можна вважати закономірним. Хоч і, напевне, не таким, який би влаштовував обидві команди сьогодні.

Новини партнерів

Комментарии: