Манчестер Сіті – Арсенал. Вчитель перевершив учня – «містяни» впевнено виграють «матч сезону», наближаючись до титулу. АПЛ.

Цього сезону між командами Гвардіоли та Артети розгорнулася вкрай інтригуюча боротьба за лідерство в АПЛ. Левову долю сезону Арсенал був попереду, маючи непогану перевагу, але останній місяць «пушкарі» знаходяться у не надто гарній формі, і вже три тури підряд не перемагають. І не дивлячись на те, що «каноніри» формально ще знаходяться на вершині турнірної таблиці, по втраченим очкам Сіті вже знаходився попереду перед звітною зустріччю. Тому, Арсеналу сьогодні варто було перемагати, аби продовжувати тримати ситуацію у своїх руках. Втім, враховуючи нинішню монструозну форму «містян», задача виглядала вкрай складною.

Гвардіола вирішив сильно не мудрити зі старту, випустивши майже звичний всім нам склад – лише Уокер замінив Аке, на чиє місце у обороні перемістився Аканджі. Артета теж випустив всіх перевірених: під питанням була участь не гравшого в останніх матчах Саліба, і, нажаль, француз таки не зумів потрапити в заявку.

Манчестер Сіті — Арсенал 4:1
Голи: де Брюйне, 7, 54, Стоунз, 45+1, Голанд, 90+5 — Голдінг, 86

Манчестер Сіті: Едерсон — Вокер, Діаш, Аканджі — Стоунз, Родрі — Б. Сілва, де Брюйне, Гюндоган (Марез, 72), Гріліш (Фоден, 87) — Голанд.

Арсенал: Рамсдейл — Б. Вайт, Голдінг, Габріель, Зінченко — Едегор (Сміт-Роу, 71), Парті, Джака (Жоржиньйо, 60) — Сака (Нкетіа, 81), Жезус (Нельсон, 81), Мартінеллі (Троссар, 60).

Попередження: Родрі — Діаш

Embed from Getty Images

З перших хвилин Манчестер Сіті притиснув Арсенал до їх воріт – фірмовий пресинг не давав «канонірам» майже нічого зробити, і вже у дебюті зустрічі команда Пепа зуміла вийти вперед. Знову зіграла звʼязка Де Брюйне-Голанд, тільки на це раз гравці обмінялись ролями – Ерлінг зачепився за мʼяч, і віддав на хід Кевіну, а бельгієц дотягнув до меж штрафного, і пробив у правий кут низом.

Сіті продовжував домінувати – Арсеналу абсолютно не вдавалося зачепитись за м’яч на чужій половині поля. Моменти у воріт Рамсдейла створювалися регулярно, але голкіпер «канонірів» довгий час не давав круглому залетіти у свої ворота. Команда Артети лише ближче до кінця тайму зуміла створити щось схоже на момент, коли з лінії штрафного у дотик пробивав Парті – круглий пройшов поруч зі стійкою. Але «містяни» до кінця тайму не думали зупинятися, і таки встигли засмутити Рамсдейла ще раз – після подачі Де Брюйне зі штрафного Стоунз завис у повітрі на дальньому куті воротарського, і головою переправив мʼяч у дальній кут. Гол спочатку відмінили через офсайд, але, з допомогою ВАР, двійка на табло таки зуміла засвітитися.

Після перерви Арсенал нарешті зумів дати Едерсону вступити в гру – Джака бив після пасу Зінченка, але мʼяч прилетів точно в руки бразильському голкіперу. Але гра все ж протікала у тому самому невдалому для гостей руслі – Сіті тиснув, і вже незабаром мʼяч втретє опинився у воротах «канонірів». Голанду не щастило в завершенні, але як асистент норвежець був сьогодні незрівнянним: Едегор у центрі поля помилився, круглий опинився у де Брюйне, який миттєво скинув Голанду й пішов до лівого флангу штрафного під завершальний пас із ударом низом у дальній кут.

Embed from Getty Images

«Містяни» милостиво збавили темп, і дозволили супернику перевести гру на свою половину. Результат матчу був вирішений наперед, і залишалося лише питання, чи зуміє Арсенал створити хоч щось небезпечне біля воріт Едерсона. Але цього не було, і обидві команди відверто догравали матч. Лише за декілька хвилин до кінця основного часу команда Артети таки розмочила рахунок. Вийшовший на заміну Троссар із правого флангу зайшов до штрафного майданчику господарів, після чого покотив до центру під удар Голдінгу – захисник відправив мʼяч у кут воріт Едерсона. Але вже в доданий час Голанд таки відновив розгромний рахунок, нарешті пробивши Рамсдейла, після передачі Фодена з пів кола перед штрафним до центральної зони.

Манчестер Сіті надвпевнено підтвердив звання фавориту не тільки цієї гри, а й усього розіграшу Премʼєр Ліги – команда Гвардіоли не залишила Арсеналу сьогодні жодного шансу, і хоч поки «каноніри» все одно перші у таблиці, вони мають лише два очки відриву при різниці у два матчі. Тільки диво завадить «містянам» забрати чергову чашку АПЛ, будемо відверті. Арсенал, звісно, шкода, але і срібло для команди Артети – це все одно прогрес та великий успіх.

Новини партнерів

Комментарии: