Мілан – Інтер. «Нерадзурі» за крок до фіналу. Ліга Чемпіонов. ½ фіналу.

Друга півфінальна пара поточного розіграшу Ліги Чемпіонів сама по собі була доволі сенсаційною – погодьтесь, ніхто з нас не чекав Мілан або Інтер на настільки пізній стадії плей-оф. Тим паче, обидві команди зовсім не радують своїх вболівальників цього сезону у Серії А. Але у найпрестижнішому клубному турнірі Старого Світу «нерадзурі» та «россонері» вже досягли доволі значимого успіху – а одна із команд і взагалі зіграє у фіналі.

У Мілана була одна серйозна втрата – у матчі не зміг взяти участь травмований Леау, якого Піолі зі стартових хвилин замінив Салемакерсом. На інших позиціях вийшли найсильніші. У Інтера склад теж був доволі прогнозованим – у півзахисті вийшов Чалханоглу, а в атаці Джеко залишив на лавці запасних Лукаку.

Мілан — Інтер 0:2
Голи: Джеко, 8, Мхітарян, 11

Мілан: Меньян — Калабрія (Калулу, 82), К’єр (Тіав, 59), Томорі, Ернандес — Крунич, Тоналі, Беннасер (Мессіас, 18) — Салемакерс (Орігі, 60), Жиру, Діас (Побега, 82).

Інтер: Онана — Дарміан, Ачербі, Бастоні — Думфріс, Барелла, Чалханоглу (Гальярдіні, 77), Мхітарян (Брозович, 62), Дімарко (де Врей, 70) — Мартінес (Корреа, 78), Джеко (Лукаку, 70).

Попередження: Крунич, Томорі — Мхітарян

Embed from Getty Images

Стартовий відрізок гри вийшов катастрофічним для Мілану – Інтер практично без супротиву зумів швидко забити двічі. Спочатку Джеко після подачі з кута поля напрочуд легко виграв боротьбу у Калабрії, і у дотик лівою переправив м’яч у верхній кут. Через три хвилини Меньян діставав мʼяч із сітки вдруге – передачу з лівого флангу від Дімарко Лаутаро розумно пропустив на Мхітаряна, Генріх легко вірвався по центру майже у порожній штрафний майданчик суперника і спокійно переграв голкіпера.

Мілан намагався оговтатись від такого шоку, але виходило слабенько. Підопічні Піолі мали всі шанси пропускати третій – Чалханоглу здалеку пробив у стійку воріт Меньяна, а з ударом Барелли після підбору впорався вже сам француз. До всіх бід «россонері» додалась ще травма Бенассера, втім номінальні господарі поєдинку зуміли нарешті створити небезпеку у чужих воріт – після прострілу Мессіаса пʼятою бив Калабрія, але мʼяч пройшов поруч зі стійкою. Інтер у свою чергу, претендував на пенальті після падіння Лаутаро, але з допомогою ВАР арбітр відмінив початкове покарання.

Embed from Getty Images

Після перерви Мілан трохи ожив – непоганий момент був у Мессіаса, якого на ударну позицію вивів Тоналі, але удару бразильця трохи не вистачило підкрутки. Інтер відповів не гірше: Бастоні вивів Джеко на дубль, але Меньян врятував у ближньому бою. Піолі вирішив підсилити гру Дівоком Орігі, і бельгієць додав трохи гостроти атакам своєї команди.

Одна з таких атак ледве не призвела до голу – Орігі з лівого флангу тонко зіграв до штрафного, де Діас зіграв на Жиру в центр, а той скинув під удар Тоналі, але Сандро поцілив у лівий каркас воріт. Мілан почав все більше часу проводити на чужій половині поля, але дивідендів з цього ніяк не міг витягти. Безнадійності ситуації для Піолі додавало те, що крім Орігі, підсилити гру було практично ніким – гравці, що знаходились на лавці у «россонері», були явно не рівня півфіналу ЛЧ. Тому Інтеру, який у своїй обоймі мав більш майстровитих гравців, не склало труднощів втримати перевагу у два мʼячі аж до самого фінального свистка.

Інтер здобуває легку перемогу завдяки двом раннім голам та з оптимізмом дивиться у найближче майбутнє. Так, у Мілана за тиждень буде Леау. Але чи це достатньо, щоб відіграти таку фору? Відповідь на це отримаємо вже за тиждень. Ну а доки Інтер є явним фаворитом на вихід у фінал, варто констатувати.

Новини партнерів

Комментарии: