Фінал Ліги чемпіонів-2023. Чи зламає клас «МанСіті» силу характеру «Інтера»?

10 червня, у Стамбулі, на стадіоні Олімпійський пройде довгоочікуваний фінал Ліги чемпіонів 2023. “Манчестер Сіті” та “Інтер” – хто стане володарем «вухатого трофею»?

Фінал Ліги чемпіонів 2023 року є сьогодні нерозгаданим ребусом. Те, що “Манчестер Сіті”  у фіналі – цілком зрозуміло. Але як прорвався «Інтер», який, на думку більшості експертів, мав спіткнутися ще в 1/8 фіналу, залишається загадкою.

Скільки б не залишалося питань без відповідей, в одному можна бути впевненими – фінал буде яскравим. Адже дуже часто в таких турнірах аутсайдер, попри всі очікування та прогнози, чіпко вистачає ініціативу до своїх рук (у нашому випадку – до ніг) і заганяє суперника в кут. Йдеться, звичайно, про «Інтер».

Embed from Getty Images

«Манчестер Сіті» – сенсація Ліги чемпіонів 2023. Команда Гвардіоли поставила у безвихідь самого Карло Анчелотті та весь зірковий склад «Реала». Немає сумнівів, що Гвардіола та його команда заслужили на тріумф.

Більшість експертів називають фаворитом протистояння «Манчестер Сіті». Аналітики tuev-nord.com.ua вздовж і впоперек проаналізували можливості обох команд і пропонують вигідні бонуси від 1вин для ставок на результат матчу та тотал голів.

А ми спробуємо допомогти розібратися та припустити, хто ж таки стоїть за крок від володіння «вухатим трофеєм» – «Інтер» чи «Манчестер Сіті»?

Манчестер Сіті

Команда Гвардіоли вдруге за три роки виходить у фінал турніру. Перша спроба здобути титул провалилася. “Городян” зупинив “Челсі”. Сьогодні «Манчестер Сіті» виглядає набагато сильнішим. Ерлінг Холланд, Де Брюйне та компанія пройшлися ковзанкою «Лейпцигом», «Баварії» і відправили в нокаут «Реал».

Гвардіола ще не закинув у свою скарбничку трофей Ліги чемпіонів із «Манчестер Сіті». Тому немає сумнівів, що тренер та футболісти мотивовані на перемогу як ніколи.

Інтер

«Інтер» створив сенсацію у сезоні 2022/2023. Більшість аналітиків стверджували, що «нерадзуррі» не подолають навіть 1/8 фіналу. Проте команда Індзагі пройшла “Порту”, “Бенфіку”, “Мілан”. Шість матчів без поразок – це не випадковість, незважаючи на те, що всі називали суперників нерадзуррі слабкими.

Прогноз

«Манчестер Сіті» не відійде від своїх принципів – постійний контроль м’яча, пресинг, а на вістрі атаки – забивний Холланд. “Інтеру”, однозначно, буде складно протистояти такій машині. Звісно, «змії» шукатимуть можливості контратакувати. Джеко, Барелла, Мартінес, Чалханоглу в змозі блискавично атакувати та пройти будь-який захист. У Лізі чемпіонів 2023 року «чорно-червоні» жодного разу показували характер. Чого тільки вартий матч із «Барселоною», яку вони викинули за борт турніру.

 Якщо згадати фінал ЛЧ-2010, коли беззаперечним фаворитом виступала «Баварія», а виграв «Інтер», можна припустити, що і 10 червня 2023 року «нерадзуррі» всіх здивують.

Важливу роль у фінальному матчі гратиме психологія. На «Манчестер Сіті» вже сьогодні тисне відповідальність. Практично всі впевнені у перемозі «міщан».

«Інтеру» відвели роль аутсайдера. І якщо він програє, нічого не станеться. Клуб і так здійснив подвиг – влетів у фінал. Але якщо “Інтеру” вдасться забити гол першим, “міщани” можуть зламатися. Не варто забувати, що нерадзуррі люблять грати другим номером. Тому дискомфорт не відчуватимуть.  І це часто рятує їх від поразок.

Фінал Ліги чемпіонів – це лише один матч. Другого для виправлення помилок не буде. За 90 хвилин може статися все що завгодно – від травми до психологічного надлому. Гра може перевернутися з ніг на голову будь-якої миті. Тому можливість перемоги в Стамбулі можна оцінити як п’ятдесят на п’ятдесят.

Новини партнерів

Комментарии: