Севілья – Рома. “Нервіонці” у серії пенальті вчергове виграють свою лігу. Ліга Європи.

Цьогорічний розіграш Ліги Європи був багатим на іменитих учасників. Барселона, Арсенал, Манчестер Юнайтед, Ювентус – цього року другий за престижністю європейський турнір був подекуди цікавішим за перший. До фіналу вищезгадані команди дійти не зуміли, але трофей довелося розіграти теж доволі сильним суперникам – “господар ЛЄ” Севілья зустрічалась із Ромою Жозе Моуріньо. До речі, “особливий” ніколи не програвав фінали єврокубкових турнірів, тому вкрай цікаво було поспостерігати, чий козир виявиться сильнішим.

Менділібар не став нічого вигадувати, і зі стартових хвилин випустив на поле найсильніших гравців з доступних. Не міг прийняти участі у матчі лише Акунья – чемпіон світу був вилучений у півфіналі, тому зліва у “нервіонців” вийшов Теллес. Стартова одинадцятка від Жозе теж була очікуваною – в склад повернулись Дібала, Патрісіу, Матіч, та інші лідери команди, які не завжди виходили у останніх матчах чемпіонату Італії.

Севілья — Рома 1:1 (4:1 – пен.)

Голи: Манчіні, 55 (авт.) — Дібала, 35

Севілья: Буну — Навас (Монтіель, 94), Баде, Гудель (Маркао, 120+7), Теллес (Рекік, 95) — Фернандо (Жордан, 120+8), Ракітич — Окампос, Торрес (Сусо, 46), Хіль (Ламела, 46) — Ен-Несірі.

Рома: Патрісіу — Манчіні, Смоллінг, Ібаньєс — Челік (Залевські, 92), Крістанте, Матіч (Бове, 120), Спінаццола (Льоренте, 106) — Пеллегріні (Ель Шаараві, 106) — Дібала (Вейналдум, 68), Абрагам (Белотті. 75).

Попередження: Мір (не на полі), Ракітич, Ламела, Жордан (не на полі), Окампос — Матіч, Пеллегріні, Манчіні, Крістанте, Челік, Залевські

Embed from Getty Images

Гра зі стартових хвилин очікувано не зарясніла яскравими фарбами – чесно кажучи, з футболу згадати було практично нічого. Один момент був у римлян, коли після удару Спінаццоли зумів врятувати свою команду Буну. Натомість боротьби, зіткнень, мікротравм — було хоч греблю гати. Классика від Жозе.

Десь із середини тайму Рома почала грати трохи активніше – мʼяч все частіше став опинятися на половині поля севільців, і через деякий час “вовки” були винагороджені за свої старання. Після боротьби в центрі поля м’яч дістався Манчіні, який шикарним пасом в розріз із центрального кола вивів на простір Дібалу – Пауло втік від Баде і спокійно послав м’яч повз Буну. Після пропущеного Севілья нарешті активізувалася, і до перерви мала нагоду зрівняти рахунок. Ракітіч щільним дальнім ударом пробивав у правий нижній кут, але за римлян зіграла стійка їх воріт, дозволивши команді Моуріньо піти на перерву, ведучи у рахунку.

Менділібар одразу по перерві зробив подвійну заміну – на поле вийшли Ламела і Сусо. І варто сказати, що це одразу принесло свої плоди – Севілья дійсно заграла в рази активніше, і вже незабаром рахунок на табло став рівним. Для чого севільцям не довелося навіть бити по воротам – навіс нестаріючого Наваса з правого флангу призвів до того, що Манчіні, випереджаючи Ен-Несірі, ненароком відправив м’яч у власні ворота.

Embed from Getty Images

“Нервіонці” продовжили насідати, втім Рома знаходила можливості створити небезпеку і у воріт суперника. Після одного із стандартів Смоллінг, Абрахам і ще кілька гравців римлян намагалися заштовхнути круглого у ворота “джалороссі”, але Буну та партнери лягали під м’яч кістками. Севілья, у свою чергу, була дуже близька до пенальті – Ібаньєс, як здалося на перший погляд, збив у власному штрафному Окампоса, але відеоповтор таки показав мінімальний дотик гравця римлян до мʼяча, тому фолу зафіксовано не було.

Остання десятихвиника також вийшла взаємно гострою – не дивлячись на те, що ставки були високими, команди не цуралися активно атакувати. Виводити Рому уперед міг Белотті: Пеллегріні неочікувано для всіх розіграв стандарт, черпачком закинувши на Андреа, але удар нападника кінчиками воротарських перчаток зачіпив Буну. Севілья мала момент вже наприкінці доданого часу, коли Патрісіу невпевнено зіграв пілся дальнього удару Сусо, але атака закінчилася неточним ударом Фернандо.

Embed from Getty Images

Овертайми стали верхом обережності та прагматизму від обох тренерів. Велика кількість фолів, стиків та травм призвели до того, що команди дійшли до серії пенальті, перегравши додатково аж одинадцять хвилин. Ну а вже там все було за Севілью – за іспанців били справжні майстри, на воротах був такий же. В той час, коли за Рому довелося пробивати трьом захисникам, двоє із яких схибили. Вирішивальний удар, як і в фіналі Чемпіонату Світу наносив Монтіель, і з другої спроби (першу невдалу довелося перебивати) приніс Севільї чергову перемогу в Лізі Європи. Чи вже в Лізі Севільї?

Новини партнерів

Комментарии: