Оновлено таблицю коефіцієнтів УЄФА

У поточних кваліфікаційних раундах Ліги чемпіонів та Ліги конференцій пройшли перші матчі, серед 92 команд була одна, результати якої мають значення для боротьби за високі позиції в нашій країні. Ізраїль, один із наших конкурентів, виступив упевнено та забезпечив собі місце у другому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів, набравши максимальну кількість балів.

Embed from Getty Images

Ще кілька матчів визначатимуть найближчих суперників інших конкурентів України. Однак про них варто говорити після поєдинків у відповідь, коли деякі команди вибути, а інші продовжать свій шлях. Слід звернути увагу на пару “ДАК 1904” (Словаччина) – “Діла” (Грузія), переможець якої зіграє проти “Ворскли” за два тижні. У першому таймі словаки перемогли з рахунком 2:1.

Цікаво відзначити, що Ізраїль обійшов Чехію, але, як і Україна, вони ще не розпочали свій шлях у кваліфікації. Поблизу розташовані Данія і, трохи далі, Норвегія. Україна здобула перевагу завдяки бонусним очкам за виступ “Шахтаря” у груповому етапі Ліги чемпіонів (0.800). Без цього бонусу ми знаходилися б лише на один бал попереду Данії, і Норвегія була б нам дуже близька. Загалом боротьба була б дуже напруженою. Навіть з урахуванням бонусних очок, щільність конкуренції все одно висока, тож з другого кваліфікаційного раунду розпочнеться ще більша боротьба. Зараз це лише розминка.

Серед країн, які вже розпочали свій виступ у сезоні, лідирує Ісландія з коефіцієнтом 1.333. Чорногорія вже набрала більше балів, аніж український бонус. Непогані результати показує Мальта (0.500 бала), агресивна країна-прихвостень також показує гідні результати. До речі, якщо “Вадуц” програє другий матч білорусам (перший матч закінчився з рахунком 1:2), то ризикує завершити сезон із “нульовою” кількістю балів після набраних 6.500 балів у попередньому футбольному році.

Наразі жодна країна не втратила своїх представників (тільки три команди перейшли з Ліги чемпіонів до Ліги конференцій). Проте вже за тиждень 31 учасник єврокубків буде відсіяно.

Таблиця коефіцієнтів УЄФА на нашому сайті

Новини партнерів

Комментарии: