Сьогодні стартує новий сезон УПЛ

Сьогодні розпочинається 16-й сезон УПЛ, найвищого футбольного дивізіону України. Змагання проходитимуть за участю 16 команд, які зіграють у два кола, зустрічаючись із кожним суперником по разу вдома та на виїзді. Після завершення регулярного чемпіонату пройде плей-офф за місце в елітному дивізіоні між двома командами УПЛ та Першої ліги.

Фото: сайт УПЛ

Щодо учасників УПЛ, лігу залишили команди “Львів” та “Металіст”, а також “Інгульець” після стикових матчів. На їх місце увійшли три клуби з ПФЛ: “Полісся”, “Оболонь” та “ЛНЗ”.

У єврокубках-2024/25 Україна буде представлена п’ятьма командами. Чемпіон України отримає путівку до групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА, віце-чемпіон стартує до ЛЧ із другого кваліфікаційного раунду. Третя та четверта команди отримають путівки до Ліги конференцій УЄФА, а переможець Кубка України зіграє у раунді плей-офф Ліги Європи.

Трансляції матчів УПЛ будуть доступні на різних ОТТ-платформах, таких як Setanta Sports, MEGOGO та Київстар ТБ, а також, можливо, на інших сервісах. Однак, як і раніше, немає можливості для вболівальників відвідувати футбольні матчі офіційно, хоча минулого сезону деякі клуби допускали глядачів з порушеннями правил.

Щодо стадіонів, кожен клуб має свій основний та резервний стадіони, проте місце проведення матчів може змінюватися через ситуацію на фронті.

Найдорожчий склад серед команд УПЛ на даний момент у “Шахтаря” з вартістю понад 100 млн євро, за яким йдуть “Динамо”, “Дніпро-1”, “Зоря” та “Ворскла”.

Новини партнерів

Комментарии: