Що їдять футболісти? Спагетті, м’ясо, бургери та навіть суші

Футболісти, як і всі спортсмени, повинні дотримуватись правильного харчування. Кожен клуб та збірна мають у штаті дієтологів, які не лише стежать за тим, що їдять гравці, а й розробляють індивідуальні програми для кожного гравця. Не секрет, що багато зірок, як Роналду, Мессі, Кевін де Брюйне, Ілкай Гюндоган, Кай Хаверц мають персональних дієтологів та кухарів. Адже не кожен спортсмен може дозволити собі, як, наприклад, Зінедін Зідан постійно поїдати піцу і залишатися в ідеальній фізичній формі без зайвих відсотків жирового прошарку.

Мессі, до речі, до деяких пір теж регулярно балував себе солодощами та піцею. Але в якийсь момент зрозумів, що настав час зав’язувати зі згубною звичкою, яка заважала йому працювати на всі 100%. Декілька місяців нудоти змусили аргентинця звернути увагу на свій раціон харчування.

До і після матчу

Особлива увага приділяється харчуванню футболістів у дні матчів. Сирники, омлети, філе курки або індички, овочі, фрукти та спортивні напої вдень. За три-чотири години до матчу футболісти не їдять. А ось після фінального свистка їм дозволено практично все. Тому більшість команд вирушають до ресторанів, де замовляють м’ясні чи рибні страви, спагетті з морепродуктами, гамбургери. Головний дієтолог збірної Англії та «Арсеналу» привчив своїх підопічних замовляти після виснажливих матчів роли та суші.

Стандарти змінюються

Так, саме суші. Я не помилилась. Японська кухня нещодавно увірвалася до Європи, проте посіла почесне місце у раціоні харчування не лише педагогів, бухгалтерів та банкірів, а й спортсменів.

Менш калорійний рис, білок (риба), корисні жири (авокадо), антиоксидант (імбир) – все це дуже корисно після фізичних навантажень. Щоправда, не варто зловживати васабі та соєвим соусом.

Але не лише англійський клуб та збірна люблять суші. Наприклад, Серхіо Рамос у далекому 2013 році, будучи гравцем Реала, регулярно відвідував елітний мадридський ресторан з Пілар Рубіо, своєю майбутньою дружиною. Молоді люди насолоджувалися суші вночі доби.

Фото yahoo.com

Суши настолько плотно вошли в рацион питания футболистов, что отправляясь работать в далекую Саудовскую Аравию, начинают испытывать определенные проблемы. Недавно Daily Mail, ежедневная газета-таблоид сообщила, что Криштиану Роналду не может найти хорошего суши-повара на Востоке, поэтому начал поиски специалиста в Португалии. Может, Кришу стоит обратиться в ресторан суши-Днепр, где работают лучшие суши-повара города?

Не секрет, что многие футболисты самостоятельно готовят гамбургеры, стейки и шашлыки. А вот  Эмерику Обамеянгу и Адаму Траоре в 2022 году покорилась даже японская кухня. Оба футболиста приняли участие в конкурсе по приготовлению суши.

Звісно, знайомитись із національною кухнею добре під час подорожей. Так, наприклад, під час турне Японією в 2013 році тоді ще молодих футболістів «Манчестер Юнайтед» Джессі Лінгарда, Фабіо да Сілву, Рафаеля, Андерсона, Аднана Янузай привів їх одноклубник японець Сіндзі Кагава в найкращий суші-ресторан Осакі (місто в Японії і познайомив із тонкощами національної кухні, нагодувавши європейців чудовими суші.

Фото dailymail.co.uk

Новини партнерів

Комментарии: