Лондонський “Челсі” за рік витратив на гравців “Брайтону” близько 200 мільйонів євро


За один рік “Челсі” витратив 200 мільйонів євро на придбання гравців у “Брайтона”. У попередньому сезоні “Брайтон” несподівано посів 6-те місце у Прем’єр-лізі.

Embed from Getty Images

У період сезону 22/23 та початку 23/24 року “Брайтон” продав футболістів на загальну суму 325 мільйонів євро, а на придбання новачків у цей час було витрачено майже 130 мільйонів євро.

Основним набувачем гравців із “Брайтона” став лондонський “Челсі”. Сума його витрат склала 204,3 мільйонів євро, включаючи переходи Кукарельї (65,3 млн. євро), Санчеса (23 млн. євро) та Кайседо (116 млн. євро). Додатково, “Челсі” виплатив 20 мільйонів євро компенсації за тренера “Брайтона” Поттера, що загалом становило 224,3 мільйона євро.

Також варто зазначити, що в поточному літньому періоді “Брайтон” продав Мак Аллістера за 42 мільйони євро “Ліверпулю” та залучив нових гравців, включаючи Жоао Педро (34,2 мільйона євро), Вербруггена (20 мільйонів євро) та Ігоря (17 мільйонів євро). ), а також низка інших футболістів. Нагадаємо також, що у попередньому сезоні “чайки” здивували своїм виступом, посівши 6-е місце у Прем’єр-лізі.

Новини партнерів

Комментарии: