Лучано Спалетті – новий головний тренер збірної Італії

Лучано Спаллетті офіційно підписав контракт, що дає йому можливість бути головним тренером Італії з 1 вересня і до завершення Чемпіонату світу 2026 року.

Embed from Getty Images

Про це було оголошено сьогодні ввечері через заяву Федерації футболу Італії (FIGC).

«FIGC оголошує, що досягла угоди з тосканським тренером, який займе цю роль з 1 вересня. Офіційна презентація відбудеться в Коверчіано під час тренувального відпочинку, який передує матчам проти Північної Македонії та України».

Він є заміною Роберто Манчіні, який подав у відставку трохи менше тижня тому.

Спаллетті покинув “Наполі” за обопільною згодою 30 червня після того, як виграв їх перший титул у Серії А за понад 30 років.

Клуб дозволив йому піти лише в тому випадку, якщо він підпише семисторінковий документ, який містить положення про виплату майже 3 мільйонів євро, якщо він повернеться до роботи протягом року після розірвання.

Юристи FIGC наполягають, що це стосується лише клубів, які є суперниками “Наполі”, а не федерації чи міжнародної ролі, але президент Ауреліо Де Лаурентіс повторив, що це також стосується збірної Італії.

«Ми вітаємо Спаллетті», — сказав президент FIGC Габріеле Гравіна в офіційній заяві.

«Націонале потрібен був чудовий тренер, і я дуже радий, що він погодився очолити «скуадру адзурру». Його ентузіазм і компетентність будуть фундаментальними для викликів, які чекають на Італію в наступні кілька місяців».

Новини партнерів

Комментарии: