Вчора відбулася зустріч представників УПЛ. Таке не проводилося понад 10 років

20 вересня відбулася зустріч представників клубів УПЛ, яка не проводилася вже понад 10 років, за інформацією KDK.

Embed from Getty Images

На цій події були присутні представники дев’яти клубів: “Динамо” (Ігор Суркіс), “Дніпро-1” (В’ячеслав Фрідман), “Зоря” (Євген Геллер), “Полісся” (Геннадій Буткевич), “Кривбас” (Костянтин Караманіць), “Чорноморець” (Володимир Генінсон), “Верес” (Іван Надєїн), “Колос” (Андрій Засуха) та ЛНЗ (Дмитро Кравченко).

Інші учасники не висловили принципового заперечення, але з різних причин не змогли бути присутніми.

Зустріч відбулася у закритому заміському клубі під Києвом, мала неофіційний характер та тривала близько 4 годин.

Основною темою обговорення стало питання суддівства. Власники та представники клубів висловили свої ідеї щодо покращення ситуації, включаючи пропозиції щодо проведення публічних жеребкування для призначення арбітрів, публікації оцінок суддям та створення рейтингів, а також вимоги, щоб судді коментували свої рішення та проводилися перевірки з використанням детектора брехні для арбітрів щосезону.

Проте клуби зіткнулися з перешкодою, оскільки Комітет арбітрів є частиною УАФ. Клуби мають намір розробити більш конкретний план вимог та чинити тиск на УАФ. Також розглядається ідея можливого переведення комітету арбітрів під юрисдикцію УПЛ, хоч це вкрай малоймовірно.

Було також обговорено проблему телепередач. “Динамо”, “Дніпро-1” та “Зоря” висловили підтримку телепулу та готовність підписати декларацію про намір приєднатися до спільного пакету телеправ. Однак вони продовжують наполягати на безоплатному доступі принаймні до закінчення війни.

Також висловлено ідею звернення до УЄФА з проханням передати українським клубам кошти солідарності, які мали отримати російські команди. Ця сума складає близько 10 мільйонів євро.

Представники всіх клубів домовилися розробити конкретніший список пропозицій, які вони хочуть запровадити, та затвердити цей план на наступній зустрічі, запланованій на жовтень.

Новини партнерів

Комментарии: