Україна опустилася на 18-е місце у таблиці коефіцієнтів УЄФА

Таблиця коефіцієнтів показує, що Україна зараз посідає вісімнадцяте місце. Окуляри, які набрала “Зоря”, не могли запобігти її зниженню в рейтингу.

Embed from Getty Images

Україна розпочала тиждень із позитивними результатами, що вже добре. У матчі з теоретичним фаворитом групи, “Гентом”, “Зоря” зіграла внічию і додала одне очко до свого коефіцієнта (всього два цього сезону), але це не допомогло їй зберегти своє місце в рейтингу. Навіть перемога не врятувала б ситуацію, оскільки чехи продемонстрували визначну продуктивність цього тижня.

Чехія виграла всі три можливі матчі, що додало їй 1,5 бала в Таблицю коефіцієнтів. Таким чином, Чехія обійшла Україну і навіть Ізраїль, який збільшив свій коефіцієнт, також здобувши перемогу. Крім того, окуляри Ізраїлю цінніші, тому що вони діляться на 4. У результаті у нас 0,2 проти 0,5.

Ситуація із Грецією викликає занепокоєння. З чотирьох її команд три виграли цього тижня, що додало Греції більше одного бала до Таблиці коефіцієнтів (1,2). Таким чином, у нас залишається невелика перевага перед Грецією (1,475), але вона може швидко зникнути за таких темпів.

Хорватія та Польща також наблизилися до України, здобувши по одній перемозі (при дільнику “чотири”), але їхні темпи поки що не загрожують нам. Сербія зазнає труднощів і не виграла жодного матчу за кілька тижнів. Тим не менш, нам не варто занадто поспішати використовувати цю ситуацію, тому що нам потрібно набирати очки стабільно.

Данія також зіграла внічию, як і Україна, але кількість команд у рейтингу впливає на наше становище. Ми трохи відстаємо від Данії (0,05). Цього тижня ми маємо нічию зі Швейцарією, і це не допомогло нам покращити ситуацію, оскільки нічия зі Швейцарією розіграна з представником Норвегії, яка також є нашим конкурентом і збільшила свій коефіцієнт (0,05). Загалом ситуація невтішна, і вона не могла змінитися за тиждень. Ми довго виходитимемо з цієї кризи.

У сезонному рейтингу (коефіцієнт на сезон 2023/24) Україна трохи піднялася і посідає 35 місце з 54 країн. З наших конкурентів тільки Сербія йде після нас, і має явні проблеми, які ми повинні використовувати.

Для “Зорі” дуже важливий другий тур із матчем проти “Брейдабліку”. Перемога дасть шанс на вихід із групи. “Шахтар” також зіткнеться з “Антверпеном” у Лізі Європи, а у Лізі чемпіонів “гірники” вже програли “Порту”. Важливо розуміти свій рівень та діяти відповідно.

Життя продовжується, і боротьба в Таблиці коефіцієнтів продовжиться.

Новини партнерів

Комментарии: