Як донецький “Шахтар” може потрапити безпосередньо до групового етапу Ліги Чемпіонів у наступному сезоні. Рейтинг клубів УЄФА

Рейтинг клубів УЄФА має важливе значення для клубів України, особливо для “Шахтаря” та “Зорі”. “Шахтар” сподівається на пряму участь у груповому етапі Ліги чемпіонів, тоді як “Зоря” прагне триматись у топ-100. Інші українські клуби не виявляють активності у даному рейтингу.

Embed from Getty Images

З початком групового етапу єврокубків варто звернути увагу на рейтинг клубів, оскільки з наступного сезону позиція у ньому визначатиме участь деяких команд у Лізі чемпіонів, Лізі Європи та Лізі конференцій. Це стосується ситуацій, коли переможець єврокубків усередині своєї національної асоціації не має прямої путівки до групового етапу. У цьому контексті “Шахтар” має шанс пройти до групи Ліги чемпіонів, але не через Таблицю коефіцієнтів.

Щоб скористатися цим шансом, “Шахтарю” необхідно виграти Українську Прем’єр-лігу та утримувати лідируючу позицію у рейтингу клубів, не поступаючись жодному клубу з країн, що займають місця нижче десятого у Таблиці коефіцієнтів. Нині це умова виконується, і “Базель” – найближчий конкурент, але не активний. “Динамо” (Загреб) є найбільшою загрозою, хоча відстає на 13,5 очка. Однак, вони ще не перекрили гарантований бонус від УЄФА за участь у груповому етапі (2 проти 2,5).

“Зорі” важливо залишитись у топ-100, щоб мати шанс на другий кошик у Лізі конференцій. Ничейний результат із “Гентом” не допоміг прогресувати, оскільки нараховується обов’язкова кількість очок за участь у груповому етапі (2,5). Для просування “Зорі” необхідно виграти принаймні один із наступних п’яти матчів або зіграти дві нічиї. “Спарта”, що відстає на 0,5 бала, “Штурм” та “Вікторія”, які поступаються на 2,5 очка, створюють тиск. Боротьба буде цікавою.

Решта українських клубів швидше за все втрачатиме позиції в рейтингу, оскільки набір очок у Таблиці коефіцієнтів йде повільно. “Динамо” швидше за все вийде з топ-60, а “Дніпру-1” буде успіхом, якщо він збереже місце у топ-140.

Новини партнерів

Комментарии: