Ван Леувен про матч з “Вересом”: Цього разу обійшлося без вилучень

Головний тренер “Шахтаря” Патрік ван Леувен поділився своїми думками про кубковий матч 1/8 фіналу Кубка України проти “Вереса” (рахунок 3:0).

Embed from Getty Images
  • У цьому матчі “Шахтарю” вдалося уникнути червоних карток. Чи маєте ви спеціальну роботу з гравцями в цьому питанні?

– Ми не займаємось спеціальною роботою в цьому напрямку, оскільки, як мені здається, суддівські рішення з приводу червоних карток завжди схильні до дискусій. Ми переконані, що наші футболісти завжди демонструють дисципліну на полі, і я не бачив жодного випадку грубої поведінки з боку нашої команди, який би заслуговував на червону картку.

  • Можливо, відсутність видалень пов’язана з тим, що “Шахтар” не був достатньо мотивованим на цей матч? Як ви до цього ставитеся?

– Це дивне припущення. На мій погляд, остання ситуація, коли обговорювалася можлива червона картка, була чесною і не заслуговувала на видалення. Ми завжди граємо на сто відсотків і намагаємося підходити до кожної гри технічно правильно, залежно від її характеру та суперника. Ми прагнемо швидкої та агресивної гри в обороні, але це не обов’язково призводить до червоних карток. У разі це було застосовно.

  • У другому таймі ваша команда створила набагато більше моментів, але не всі були реалізовані. Як ви це поясните?

– Як я вже казав, у першому таймі темп гри був низьким, але навіть тоді ми мали кілька моментів з ударами з-за меж штрафного майданчика, завдяки Дмитру Криськіву. Однак нам не вистачило швидкості, щоб здивувати “Верес”. У другому таймі ми збільшили темп гри, і Артем Бондаренко зробив важливий внесок, забивши гол та зробивши гольову передачу. Швидкі голи полегшили наше завдання та дозволили провести заміни, включаючи Мар’яна Шведа та Олега Очеретька, які також зробили свій внесок та надали грі більше енергії.

– У першому таймі ваша команда здавалася повільною та не створила багато моментів. Що ви сказали гравцям у перерві, щоб підняти темп гри?

– Ми дійсно висловили невдоволення темпом гри у першому таймі та поставили завдання розпочати у другому таймі більш активно та швидко, щоб ускладнити завдання “Вересу”. Ми провели коригування та показали гравцям, які моменти потрібно покращити. Вони відповіли на виклик, збільшивши темп і найчастіше забігали у вільні позиції, що допомогло нам забити голи.

Новини партнерів

Комментарии: