“Ліверпуль” дав коментар щодо скасованого голу Діаса

“Ліверпуль” висловив свою думку щодо подій, пов’язаних із системою VAR у матчі 7-го туру АПЛ проти “Тоттенхема” (1:2).

Embed from Getty Images

“Ліверпуль” зазначив, що PGMOL визнав свої помилки і це свідчить про те, що правила гри були неправильно інтерпретовані, що вплинуло на спортивну чесність.

Клуб повністю усвідомлює, що судді зазнають великого тиску під час матчів. Однак він вважає, що запровадження VAR має пом’якшувати цей тиск, а не посилювати його.

“Ліверпуль” висловив невдоволення тим фактом, що не було виділено достатнього часу для ухвалення правильного рішення та що не було додаткових втручань.

Клуб також знайшов неприйнятним те, що ці непорозуміння були віднесені до “значної людської помилки”. Він наголосив, що результати повинні встановлюватися лише через чітку перевірку та повну прозорість.

Це дуже важливо для забезпечення надійності системи прийняття рішень у майбутньому, оскільки це стосується всіх клубів, і отримана інформація використовується для покращення процесів, щоб уникнути подібних ситуацій у майбутньому.

Крім того, клуб заявив, що розглядатиме різні варіанти вирішення проблеми з огляду на необхідність вирішення цього питання.

Нагадаємо, що після матчу “Ліверпуль” – “Тоттенхем” суддівська комісія АПЛ визнала, що скасування голу Діаса було помилковим. Також орган Professional Game Match Officials Limited (PGMOL), відповідальний за суддівство у Прем’єр-лізі, усунув двох арбітрів, які працювали на VAR у цій грі.

Новини партнерів

Комментарии: