“Аль-Іттіхад” відмовився грати в матчі азійської Ліги чемпіонів в Ірані через статую біля поля

Матч азійської Ліги чемпіонів «Аль-Іттіхад» – «Сепахан» був скасований, оскільки клуб із Саудівської Аравії відмовився грати в присутності бюста іранського військового офіцера.

Embed from Getty Images

«Сепахан» мав приймати «Аль-Іттіхад», який під час літнього трансферного вікна придбав таких гравців, як Карім Бензема, Н’Голо Канте та Фабіньо, на стадіоні «Нагш-е-Джахан» в Ісфахані, але гру було скасовано, коли гості побачили статую Касем Сулеймані.

Сулеймані керував військовими операціями Ірану на Близькому Сході, очолюючи його сили Кудс. Він був убитий в результаті авіаудару США в Іраку в 2020 році, санкція якого була визнана за його нібито участь у змові з метою вбивства посла Саудівської Аравії в США в 2011 році.

У заяві АФК йдеться: «Матч Ліги чемпіонів АФК 2023/24 у групі С між ФК «Сепахан» і ФК «Аль-Іттіхад», який мав відбутися сьогодні ввечері на стадіоні Нагш-е-Джахан в Ісфахані, скасовано через непередбачені обставини.

«АФК підтверджує свою відданість забезпеченню безпеки гравців, офіційних осіб матчу, глядачів і всіх зацікавлених сторін. Тепер це питання буде передано на розгляд відповідних комітетів».

Новини партнерів

Комментарии: