Анатолій Трубін стверджує, що конкуренція серед воротарів приносить користь як воротарям, так і всій команді

Голкіпер “Бенфіки” та збірної України Анатолій Трубін поділився своїм поглядом на змагання за місце в основі національної команди.

Embed from Getty Images
  • Чи заздалегідь ви знаєте, хто гратиме у воротах наступного дня?
  • Ні, ніхто не знає. Ми всі готуємось. Перед матчами з Італією та Англією, в яких я не грав, я готувався, як завжди, і лише потім дізнавався, хто буде воротарем в основі, рішення ухвалює головний тренер.

Якщо говорити про попередні матчі, то я допомагав Жорі, допомагаючи йому підготуватися до гри, тому що ми розуміємо, що ми команда. Конкуренція між воротарями сприяє зростанню як голкіперів, і всієї команди.

  • За вашими словами, ви дуже близькі і вболіваєте один за одного.
  • Як інакше може бути у команді? Кожен із нас хоче грати, але рішення про те, хто буде на полі, ухвалює головний тренер. Ті, хто не грають, повинні максимально допомогти тому, хто обраний для гри, та діяти як одна згуртована команда.
  • Виходить, що ваша першість у “Бенфіці” теж має значення?
  • Звичайно, гра у клубі полегшує виступи у національній команді, бо ти перебуваєш у ігровому ритмі. З одного боку, це може створювати складнощі для головного тренера, обираючи воротаря, тому що у нас троє гравців, і за відсутності ігрової практики виникають питання. Тому постійні виступи у клубі відіграють важливу роль для збірної, – наголосив Трубін.

Новини партнерів

Комментарии: