Які сонцезахисні окуляри носять футбольні зірки

Для багатьох уболівальників топ-футболісти давно стали не лише кумирами, а й прикладом для наслідування. Фанатам цікаво, де і як відпочивають від важких спортивних буднів їхні улюблені гравці. Самі ж футболісти теж підігрівають інтерес до себе, викладаючи у соціальних мережах не лише відео з фінтами на футбольному полі, а й фото, де вони позують на розкішних яхтах, шикарних ресторанах та модних тусовках.

Важко не звернути увагу і на стильні вбрання: яскраві футболки, костюми у клітку, смокінги, кашемірові пальта, кросівки. Перелічувати можна довго. Особливу увагу багато футболістів приділяють аксесуарам – ланцюги, браслети, годинники та, звичайно, сонцезахисні окуляри, які вже давно посіли одне з головних місць у створенні образу.

Історія  виникнення сонцезахисних окулярів

Якщо не вважати того, що давньоримський імператор Нерон під час боїв гладіаторів одягав спеціальні пристосування на очі, щоб сонячні промені не заважали йому стежити за тим, що відбувається, то можна стверджувати, що перші сонцезахисні окуляри з’явилися на початку ХХ століття. Власниками даного аксесуара були переважно робітники та спортсмени. Прямокутні або круглі лінзи та проста оправа.

У 30-ті роки ХХ століття почала розвиватися авіація. Льотчикам необхідний був захист для очей. Так з’явилися окуляри-«авіатори», які полюбили голлівудські зірки.

У 60-ті роки мода на сонцезахисні окуляри поширилася і на музикантів. Виконавці рок-н-ролу вимагали від дизайнерів нових яскравих моделей. Так з’явилися окуляри з затемненим склом у різнокольорових пластмасових оправах.

80-ті роки – пік панк-моди та хіпі. Дизайнери підхопили мотиви і світ побачив сонцезахисні окуляри із кольоровими (зеленими, помаранчевими) лінзами. Початок 21-го століття подарував модникам та модницям окуляри різних розмірів та форм: класичні «авіатори», «котячі очі», «бабки».

Сьогодні сонцезахисні окуляри стали невід’ємним аксесуаром практично кожної людини. Чоловічі окуляри з різноманітними оправами з вуглецевого волокна, титану, пластику та металу з кольоровими лінзами можна підібрати як під діловий, так і спортивний образ.

Але повернемося до футболістів. Хто ж із топ-гравців виділяється таким необхідним аксесуаром, як сонцезахисні окуляри, які в наш час одягають не лише влітку, а й узимку?

Жером Боатенг

Німецький футболіст часто шокує вболівальників своїми вбраннями та зачісками. Боатенг колекціонує кросівки (в його гардеробі їх близько однієї тисячі) та окуляри. Жером з дитинства має проблеми із зором (близорукість). У шкільні роки майбутня зірка соромився  ходити в окулярах.

Embed from Getty Images

«У мене були постійно потворні оправи. Тому на шляху до школи я ховав окуляри, а повертаючись додому одягав», – зізнавався вже дорослий Жером Боатенг.

Жером добре розуміє дітей, які не хочуть одягати очки. Виправити ситуацію та допомогти хлопцям позбутися комплексів Жером вирішив кардинально. 2016 року футболіст випустив особисту колекцію очок JВ, до якої увійшли не лише лікувальні окуляри, а й сонцезахисні.

Серхіо Рамос

Екс-футболіст мадридського «Реала» та збірної Іспанії, а сьогодні гравець «Севільї» завжди виділяється. на футбольному полі та за його межами. Серхіо, мабуть, єдиний топ-футболіст, який віддає перевагу стилю «важкий люкс». Солідні костюми у велику клітку, кашемірові пальта, ідеально підібрані сорочки та краватки зайвий раз підкреслюють характер Рамоса на полі та поза ним: бунтар, який йде у правильному напрямку. Звичайно ж, образ бунтаря та романтика іспанець підкреслює стильними сонцезахисними окулярами.

Embed from Getty Images

Поль Погба

Француз завжди дивує своїх фанатів неймовірним вбранням. Погба можна побачити у стильному костюмі та смокінгу. Але це рідко. В основному Поль віддає перевагу вільному  спортивний стиль – яскраве, різнокольорове вбрання з великою кількістю аксесуарів. Ну а якщо описати всі зачіски Погба за останні десять років, можна видати посібник для стилістів. Думаю, Поль Погба – єдиний футболіст, який змінює зачіски із віртуозною швидкістю. Але не тільки зачіски.. а й сонцезахисні окуляри. Його колекції цього аксесуара може не позаздрити лише Кріштіану Роналду.

Embed from Getty Images

Неймар

Бразилець – дивовижний футболіст і не менш дивовижний модник. Усі новинки моди у Неймара у гардеробі. Найчастіше бразильця можна побачити у стилі “R’n’B”. Але на світські заходи Неймар таки є в стилі Блек Тай.

Embed from Getty Images

Щоправда, Неймар був би не Неймаром, якби і в Блек Тай не додавав особистої родзинки. Оксамитові костюми з яскравим відливом, капелюхи в стилі Аль Капоне, костюм від Армані з метеликом, що переливається. Ну як такі образи і без сонцезахисних окулярів? Колекція очок бразильця вражає – круглі, прямокутні, ромбоподібні. Знаменитий бренд Police навіть випустив модель Police Neymar S1948, завдяки чому обороти продажу очок компанії збільшились у кілька разів.

Новини партнерів

Комментарии: