“Барселоні” можуть виставити звинувачення щодо податкового злочину справі Негрейри

“Барселону” розслідують з питання про податковий злочин у рамках справи Негрейри. Суд досліджує, з якого моменту клуб почав використовувати податкові відрахування на виплати чиновнику.

Embed from Getty Images

Нагадаємо, що голова Слідчого суду Барселони, який розглядає справу Негрейри, розглядає виплату 7,7 мільйона євро “Барселоною” колишньому віце-президенту технічного комітету суддів (CTA) RFEF у період з 2001 по 2018 рік. Каталонський клуб звинувачується у хабарництві.

Також у хабарництві звинувачуються сам Хосе Марія Енрікес Негрейра, його син, а також колишні президенти каталонського клубу Жозеп Бартомеу та Сандро Росель. 18 жовтня звинувачення також було пред’явлено чинному президенту “Барселони” Жоану Лапорте. Рішення у справі ухвалять 9 присяжних.

Зазначимо, що розслідування справи “Барселони” та суддів розпочалося з перевірки податковою службою, яка у 2019 році запідозрила клуб у махінаціях через зниження податкової бази на суму виплат Негрейрі за період з 2015 по 2018 рік. Клуб не зміг надати обґрунтування для вирахування у розмірі 877 тисяч євро, і саме з цього моменту розпочалося розслідування.

За інформацією Marca, суддя, який розглядає справу Негрейри, запросив у податкової служби докладну інформацію про те, з якого року “Барселона” почала застосовувати податкові відрахування на суму виплат колишньому віце-президенту суддівського комітету.

Відрахування “Барселони” до 2015 року не були предметом інтересу податкової служби через закінчення терміну давності, але суд цікавиться цим питанням. Якщо з’ясується, що клуб обдурив податкову, використовуючи відрахування на суму понад 120 тисяч євро (що є кримінальним злочином), то “Барселону” звинуватить у новому податковому злочині вже стосовно податкової служби Іспанії. Суддя вважає, що “Барселона” могла скоїти злочин, створюючи фіктивні бухгалтерські документи, щоб отримати податкові відрахування на корпоративний податок.

Новини партнерів

Комментарии: