Відкриття першої половини сезону 2023/2024: чия зірка вже спалахнула?

Щороку футбольний чемпіонат у ТОП-лігах Європи дарує уболівальникам імена, які залишаються на слуху як мінімум до завершення сезону. Новий сезон поступово наближається до свого екватора, але перспективних гравців, за якими хочеться стежити, вже вистачає.

Embed from Getty Images

Пап Сарр, Тоттенхем

Лондонський клуб у новому сезоні нарешті демонструє ту гру, за якою вболівальники неабияк скучили. Під керівництвом нового тренера Тоттенхем став виглядати свіжішим, але головне – агресивнішим в атаці. У цьому світлі спалахують і нові імена, хоча заради справедливості варто відзначити, що Сарр у команді ще з 2021 року, але тільки зараз стає дійсно основним гравцем, який приносить користь біля чужих воріт. Приємне відкриття для вболівальників, які навряд чи зробили б ставку на Папі ще рік тому, навіть якби їхня улюблена букмекерська контора запропонувала б за це великий бездепозитний бонус.

Самуел Ліно, Атлетіко Мадрид

Для 23-річного бразильця поточний сезон ознаменувався своєрідним перезавантаженням, яке очевидно пішло гравцеві на користь. У минулому сезоні Ліно захищав кольори Валенсії, а вболівальники звикли бачити його в ролі лівого вінгера, але після повернення з оренди назад в Атлетик футболіст зайняв позицію крайнього захисника, де досить швидко освоївся і показує вражаючу гру на старті сезону, не забуваючи і про атакуючі дії.

Embed from Getty Images

Натан, Наполі

Ще один бразилець, який грає на позиції захисника, був покликаний заповнити велику втрату в обороні Наполі після відходу Кім Мін Дже до Баварії. Перші місяці в Чемпіонаті Італії дають босам Наполі не безпідставну надію на те, що новачок Натан загалом справляється із завданням – це швидкісний, фактурний, різкий і нещадний у підкатах гравець оборонного плану з відмінним першим пасом, через якого до воріт Наполі підібратися через центр – завдання не з легких.

Марчин Булка, Ніцца

У Франції на старті сезону не відчувається звична гегемонія ПСЖ, тому з’являються нові герої. У перших турах одним із таких став воротар Ніцци польського походження Марчін Булка. Це сучасний голкіпер, який однаково добрий як на лінії воріт, так і в грі ногами на початку атак своєї команди. До речі, влітку Ніцца викупила його якраз у ПСЖ за якихось 2 млн євро, отримавши готову бойову одиницю у ворота.

Фабіано Парізі, Фіорентина

Минулий сезон в італійському чемпіонаті подарував плеяду справді талановитих молодих захисників, а Фабіано ще тоді заявив про себе у складі Емполі. Пожинає плоди вже Фіорентіна – у новому сезоні помітно, що більшість атак команди тепер розвиваються через лівий фланг, де хазяйнує молодий італієць. Вибір позиції, координація, рух – усі ці характеристики натякають на те, що перед нами прямо зараз запалюється нова зірка, як мінімум, італійської Серії А.

Цікавих імен у першій половині сезону справді вистачає:

  • Демонструючий зразкову результативність Сіру Гірассі зі Штутгарта;
  • Його конкурент із Байєра Віктор Боніфасе;
  • Новоспечений півзахисник Мілана Тиджані Рейнджерс.

Це герої лише першої половини європейського сезону, який тільки набрав хід і ще навіть не досяг своєї середини, а хто знає, чиї ще імена голосно зазвучать після зимового трансферного вікна чи викристалізуються всередині команд?

Новини партнерів

Комментарии: