Деталі про дискваліфікацію Сандро Тоналі – півзахисника “Ньюкасла” та італійської збірної

У жовтні 2023 року італійський футбол пережив великий скандал через участь деяких гравців у незаконних ставках. Одним із них став хевбек збірної Італії С. Тоналі, який буде змушений пропустити залишок сезону. Проте, замість “превентивних заходів” футболіст отримав відсторонення на 10 місяців та розпорядження про проходження терапії від ігрової залежності.

Embed from Getty Images

З урахуванням чинних правил ФІФА та італійської федерації з футболу, гравці не можуть ставити на будь-які матчі, у тому числі ті, в яких самі беруть участь. Тому після викриття хевбека Ньюкасла в нелегальних парі йому могли дати “визволення” до 5 років. Однак, через співпрацю з федерацією та визнання порушення, він відбувся так званою “м’якою дискваліфікацією”. А відволіктися від новин можна, запустивши демо-слоти Віп Казино, доступні в будь-який час доби на мобільних пристроях та інших гаджетах.

Які офіційні коментарі дала Федерація футболу Італії (ФФІ)

Судячи з офіційної заяви ФФІ, опублікованої на сайті Федерації 26 жовтня поточного року, С. Тоналі був позбавлений права брати участь у футбольних матчах аж до серпня-вересня 2024 року. Більш того, півзахисник італійців повинен пройти обов’язковий курс лікування від лудоманії терміном у 8 місяців. Також, футболіст:

Embed from Getty Images
  • Повинен звернутися до публіки щонайменше 16 разів із метою роз’яснення негативних наслідків залежність від азартних розваг;
  • Не матиме змогу підтримати свою збірну у вирішальному матчі з Україною, який відбудеться 20 листопада у Німеччині;
  • Не братиме участі у фінальній стадії Євро-2024, якщо туди пройде “Скуадра”.

Водночас футболістові світить штраф у розмірі 20 000 євро. Тим часом керівництво “Ньюкасла” не виплачуватиме Тоналі зарплату. Виходячи з цього, півзахисник втратить 12.6 млн євро.

Нагадаємо, що Тоналі не єдиний футболіст, тимчасово відсторонений від справ. Також, у справі про незаконні парі, ФФІ усунула на сім місяців Ніколо Фаджолі. Він є гравцем “Ювентуса”.

Декілька фактів про Сандро Тоналі

Початок кар’єри Тоналі припав на 2017 рік, коли він став учасником “Брешії”. При цьому, його основними позиціями вважаються: півзахист та опорний захисник. Загалом, за три сезони, Сандро зміг забити шість голів у 89 іграх та забезпечити перемогу у серії Б.

З 2020 року хевбек став частиною “Мілана”, який орендував його за 14.5 млн євро. Тут, Тоналі відзначився сімома голами в 130 матчах протягом трьох сезонів. Цікаво, що у 2022 році Сандро посприяв попаданню “Мілана” у статус чемпіона країни. А, влітку 2023 року хевбека придбала “Ньюкасл”, заплативши за нього 70 млн євро.

Сьогодні відомо, що граючи за Мілан, Тоналі ставив на матчі, в яких брав участь сам. Також він визнав, що фактично страждає від ігрової залежності. Тому йому вибрали пом’якшений варіант усунення. Але він пропустить залишок сезону АПЛ і не допоможе своїм на Євро-24, якщо вони туди прорвуться.

Новини партнерів

Комментарии: