Козир у рукаві: літні трансфери, які досі не розкрилися

Поточний сезон у європейському чемпіонаті майже досяг свого екватору, тож саме час озирнутися назад та загадати декілька гучних придбань літнього трансферного вікна, які досі не отримали достатньо ігрової практики у своїх нових клубах.

Embed from Getty Images

Ватару Ендо (Ліверпуль)

Про надвисоку конференцію у Ліверпулі говорити буде зайвим, екстрений трансфер цього опорного півзахисника зі Штутгарта мав під собою цілком логічні підстави – раптовий від’їзд Фабіньйо в Аль Іттіхад по особливо популярному маршруту цього літа. За своїми ключовим захисними показниками Ендо був одним із найкращих у Бундеслізі у минулому сезоні, проте вихід на новий рівень, схоже, потребує більшого від японця. Від початку сезону Ендо вийшов у старті всього в одному матчі проти Ньюкасла, а далі лише інколи виходив на заміни, програючи поки що конкуренцію Маккалістеру. Багато аналітиків навіть схиляються до думки, що його майбутнє у клубі нагадує кульку у рулетці казино Ельслотс – чим все завершиться передбачити неможливо.

Фабіо Карвальйо (РБ Лейпциг)

А це приклад гравця, що вирушив зворотним шляхом – з АПЛ до Бундесліги. Цей португалець гучно вистрілив два роки назад, коли тягнув Фулхем у Чемпіоншипі, проте дебютний сезон Фабіо у Ліверпулі вдалим не назвеш. Здавалося, що оренда у Лейпциг матиме певний терапевтичний ефект та допоможе молодому таланту перезавантажитися, проте і там, схоже, Карвальйо не витримує конкуренції. А вона дійсно серйозна – зірка Хаві Сімонса щойно загорілася на небосхилі європейського футболу. Від початку сезону Карвальйо встиг награти трохи менш як 140 хвилин загалом та не відзначився результативними діями, тож якщо Ліверпуль зацікавлений у його розвитку, то може навіть підшукати Фабіо інший клуб, збільшивши тривалість його перебування на полі.

Мейсон Маунт (Манчестер Юнайтед)

Перехід Маунта влітку виглядав як дуже помітний трансфер у рамках АПЛ, що має істотну зміцнити гру “дияволів”, проте вже на старті сезону Мейсона спіткали травми. Втім, пропустивши 4 тури, протягом яких тренер випробовував різноманітні поєднання на полі, стало зрозуміло, що оптимальної ролі для Маунта на полі не видно. Поки що його доробок за першу половину сезону – це одна гольова передача. Адаптуватися до нового клубу доводиться в екстремальних умовах, тож вболівальники досі чекають, поки вихованець Челсі знайде себе. 

Embed from Getty Images

Єспер Ліндстрьом (Наполі)

Літнє придбання талановитого півзахисника обійшлося для Наполі у 30 млн. євро, що для не надто багатого італійського клубу є відчутною сумою, проте одна з трійки зірок нападника Айнтрахта досі не демонструє того рівня гри, який тоді привернув увагу босів Наполі. Футбольні аналітики пов’язують з іншим стилем гри нової команди Ліндстрьома – Наполі частіше стикається зі щільною та глибокою обороною суперників, тоді як в Айнтрахті свободи в атаці було більше. Проте новий тренер все ж потроху підпускає Ліндстьорма до ігор, нехай поки що і під кінець матчу, дійсно маючи козир у рукаві.

Юрі Тілеманс (Астон Вілла)

Попри досить молодий вік (Тілемансу всього 26), гравець протягом десяти років професійної кар’єри встиг змінити декілька великих клубів, де лишав по собі хороше враження:

  • Андерлехт;
  • Монако;
  • Лестер.

Втім, перехід влітку до Астон Вілли поки що складно назвати вдалим – протягом перших 10 турів в АПЛ бельгієць жодного разу не вийшов у старті, проте має ігрову практику у Лізі Європи. Єдина втіха для босів Астон Вілли – на цей трансфер принаймні не довелося витрачатись.

Новини партнерів

Комментарии: