“Ньюкасл” – “Челсі”. Анонс та прогноз на матч 13-го туру АПЛ 25 листопада 2023

Завершилася буря міжнародних матчів, ми видихнули та повертаємось у звичне русло внутрішніх чемпіонатів. Найближчі вихідні подарують нам велику кількість яскравих ігор у всіх лігах. Розмірковувати та будувати прогнози можна про багато поєдинків. Однак дозволю собі виділити один матч АПЛ, який точно претендує на звання найцікавіший: “Ньюкасл” – “Челсі” (25.11.2023).

Embed from Getty Images

Більшість букмекерів називають фаворитом зустрічі “Ньюкасл”. Можливо, любителям азартних ігор варто прислухатися до їхньої думки. Вибирати, звичайно, варто легальні компанії. Нещодавно на українському ринку азартної індустрії з’явилася нова букмекерська компанія ПаріВін, яка пропонує не лише зручний та зрозумілий інтерфейс, а й велику різноманітність бонусів.

Так кому ж віддати перевагу – “сорокам” чи “пенсіонерам”?

“Ньюкасл” та “Челсі” стартували в сезоні 2023/2024 дуже непереконливо. “Сороки” поки що не дотягують до свого рівня минулого сезону, коли їм вдалося посісти четверте місце в АПЛ та влетіти до Ліги чемпіонів. До 13-го туру команда Едді Хау (головний тренер “сорок”) посідає сьоме місце з 20-ма очками. “Челсі” досі перебуває в процесі перебудови.

“Ньюкасл”

Стартували у сезоні 2023/2024 “сороки” дуже слабко. Програли “Манчестер Сіті” (2-й тур, 1:0), “Ліверпулю” (3-й тур, 2:1), “Брайтону” (4-й тур, 3:1). Але до жовтня підбадьорилися. Перед міжнародною паузою “сорок” має сім матчів без програшу. Щоправда, у 12-му турі несподівано поступилися “Борнмуту” (0:2), який близький до вильоту в Чемпіоншип. У Лізі чемпіонів “сороки” теж не порадували вболівальників: двічі програли “Борусії”. Виявилося, що не так просто втримати результат сезону 2022/2023.

“Ньюкасл” влітку не мав можливості розкидатися грошима, тому одним із важливих придбань можна вважати лише Сандро Тоналі. Однак Едді Хау не може розраховувати на півзахисника через скандальну історію зі ставками.

Негативно впливає на команду та кількість травмованих футболістів. У майбутньому матчі не допоможуть “сорокам” Метт Таргетт, Джейкоб Мерфі, Харві Барнс, Калум Чілсон, Еліот Андерсон, Свен Ботман, Ден Берн. Чому так багато футболістів у лазареті? Думаю, минулого сезону “сороки” віддали всі сили, граючи практично одним складом. Відповідно, нинішній сезон зробив такий сумний сюрприз.

Проте, “Ньюкасл” восени обіграв ПСЖ (Ліга чемпіонів), у Кубку Ліги не поступився “Манчестер Юнайтед” та “Манчестер Сіті”, “Арсеналу” в АПЛ.  Чому б не вийти переможцем і у матчі з “Челсі”?

“Челсі”

На відміну від “Ньюкасла”, який хоч якось рухається вперед, “Челсі” тупцює на місці. На старті сезону здавалося, що команда Почеттіно виглядає ще гірше, ніж навесні. Не обійшлось і без травм. Ця неприємність змушувала головного тренера регулярно підлаштовуватися та шукати нові схеми. Про яку стабільність можна говорити?

Проте до жовтня шлях “Челсі” почав вирівнюватися. Лазарет поступово пустів. З’явилося порозуміння футболістів на полі. У “пенсіонерів” виросли крила, і вони почали забивати голи. Останні п’ять матчів принесли команді дві перемоги, одну поразку та дві нічиї.  На особливу увагу заслуговує матч з “Манчестер Сіті”, в якому “пенсіонери” не поступилися чинному чемпіону АПЛ і на чотири голи у свої ворота відповіли також чотирма. Та й розгромна перемога над “Тоттенхемом” вразила (4:1).

За підсумками жовтня та першої половини листопада можу зробити втішний висновок – Почеттіно відроджує команду. На хороший рівень виходять Рахім Стерлінг (п’ять голів, два асисти), Ніколас Джексон (сім голів), Коул Палмер (чотири голи, чотири асисти). Набагато впевненішим у порівнянні з минулим сезоном виглядає і Михайло Мудрік.

Не допоможуть команді Чуквуємека, Чалоба, Фофана, Нкунку, Чиллуелл (травмовані).

Особисті зустрічі

Перший матч між “Ньюкаслом” та “Челсі” відбувся у 1907 році.  Святкували перемогу “сороки” (1:0). До сьогодні команди провели 173 очні матчі.

З 30 жовтня 2021 року “Ньюкасл” та “Челсі” зустрічалися п’ять разів: дві перемоги “Челсі”, одна – “Ньюкасл” та дві нічиї.

Я думаю, що озиратися на попередні матчі не варто. Адже команди навіть порівняно із сезоном 2022/2023 кардинально змінилися.

Прогноз

У сезоні 2023/2024 “Ньюкасл” у середньому забиває 2,4 голи, а пропускає один. “Челсі” забиває 1,5, пропускає один.

Думаю, обидві команди будуть налаштовані йти вперед. “Ньюкаслу” необхідна перемога для впевненості перед майбутнім матчем із ПСЖ у Лізі чемпіонів (28.11.2023). Атакуюча сила “Ньюкасла” шукатиме дірки в обороні “Челсі” (вона у “пенсіонерів” не завжди стабільна). Команда Почеттіно, якщо не втратила хвилю, намагатиметься не лише оборонятися, а й відправити парочку голів у ворота “сорок”.

Ставка – “обидві заб’ють – так” виглядає цілком прийнятно.

Віддати перевагу одній із команд складно. Тому коефіцієнти на перемогу “Челсі” та “Ньюкасла” не дуже відрізняються: “Ньюкасл” – 2.60; “Челсі” – 2.70; нічия – 3.55; обидві заб’ють: так – 1.67; ні – 2.20.

Обидві команди зазвичай грають грубо. Щонайменше дві жовті картки за матч отримують і “пенсіонери”, і “сороки”. Саймон Хупер, рефері матчу не скупитися на попередження. Тож можна очікувати щонайменше чотири “гірчичники”.

Новини партнерів

Комментарии: