“Шахтар” заробив у поточному єврокубковому сезоні вже 46.9 млн євро. У “Динамо” немає навіть мільйона

На даний момент українські футбольні клуби вже заробили значні суми в рамках єврокубкового сезону 2023/24, і аналіз фінансових показників, представлений виданням Fotcalc, дозволяє оцінити їхні фінансові успіхи.

Embed from Getty Images

Справедливо зазначити, що лідерство у заробітку серед українських клубів за поточний єврокубковий сезон належить “Шахтарю”. Здобувши 3-е місце в групі Ліги чемпіонів, клуб уже заробив 46.9 мільйонів євро, і ця сума може збільшитися, враховуючи бонуси за весняні матчі в Лізі Європи. Сам вихід “Шахтаря” до групового етапу турніру приносить клубу 15.5 мільйонів євро, а за три перемоги “гірники” отримають додатково 8.4 мільйона євро, а за виліт до Ліги Європи – ще трохи більше 1 мільйона євро. Крім того, додаткові кошти надійдуть за трансляції та коефіцієнт успіхів клубу за останні 10 років.

Сума заробітку “Зорі” з Луганська у поточному єврокубковому сезоні становить приблизно 4.85 мільйонів євро, включаючи виплати за участь у групі Ліги конференцій, набрані очки та інші бонуси.

Незважаючи на виліт “Дніпра-1” у кваліфікаціях усіх трьох єврокубків, клуб також отримає певну суму, що становить трохи більше мільйона євро, у вигляді компенсацій за участь у різних кваліфікаційних раундах.

З іншого боку, “Динамо”, взявши участь у двох кваліфікаційних раундах, заробило близько 950 тисяч євро.

Найнижчою сумою у заробітку серед українських клубів у єврокубках на даний момент має “Ворскла” з Полтави, яка не змогла пройти хоча б один раунд кваліфікації та заробила лише 450 тисяч євро за участь у другому раунді відбору та виліт із нього.

Новини партнерів

Комментарии: