У Ла Лізі Артем Довбик забиває кожні 96 хвилин

У Ла Лізі Довбик забиває кожні 96 хвилин – найшвидший показник серед найкращих десяти бомбардирів.

Embed from Getty Images

Артем Довбик, форвард “Жирони”, посідає перше місце серед найкращих десяти бомбардирів поточного сезону Ла Ліги за часом, витраченим на забиття голу.

У віці 26 років українець провів у сезоні 2023/24 в іспанській лізі 1048 хвилин і забив 11 голів. Його середній час для забиття голу складає 95 хвилин та 16 секунд. Довбик – єдиний серед найкращих десяти бомбардирів турніру, який потребує менше 100 хвилин для позначення забитим м’ячем.

У перших чотирьох матчах Ла Ліги цього сезону нападник виходив на поле із заміни. З 5-го туру і далі – він був у стартовому складі у кожній зустрічі, в якій брав участь. Виняток становить матч з “Атлетиком”, через травму, отриману в національній збірній України.

З 11 голів Довбика, 7 було забито у першому таймі, а 4 – у другому. 5 голів забито на домашньому стадіоні, а 6 – у гостях. Крім того, у нього 4 результативні передачі.

Крім забитих м’ячів та гольових передач, Довбик також брав участь у створенні 15 із 42 голів “Жирони” у першій половині сезону Ла Ліги – що становить 36%.

Одноклубник Артема – Крістіан Стуані – не входить у топ-10 бомбардирів сезону Ла Ліги, але йому потрібно ще менше часу для забиття голу – 94 хвилини та 20 секунд. Він забив 6 голів, провівши на полі 566 хвилин. У стартовому складі він був лише у 5 із 17 матчів, у яких брав участь.

Новини партнерів

Комментарии: