Підсумки УПЛ: хто стане чемпіоном сезону 2023/2024?

Українська прем’єр-ліга пішла на зимову паузу, зберігши інтригу чемпіонських перегонів. Розбираємось з оцінками експертів, які назвали головних претендентів на золоті медалі сезону 2023/2024.

Пушич приведе «Шахтар» до чемпіонства?

Embed from Getty Images

«Шахтар» пішов у відпустку у статусі четвертої команди УПЛ з дистанцією в три очки від першого місця. При цьому «гірники» мають дві гри, тому за втраченими очками команда Марино Пушича є умовним лідером турнірної таблиці. Букмекерські контори вважають, що саме у «Шахтаря» найбільше шансів завершити чемпіонат на першому місці та здобути 15-й титул у своїй історії. Ставки на користь тріумфу гірників приймаються з коефіцієнтом 1,40.

Чи зможе Шовковський повернути чемпіонство до Києва?

Embed from Getty Images

Під керівництвом Мірчі Луческу «Динамо» провалило старт цього сезону, втративши дуже багато очок. Але після відходу досвідченого румуна киян очолив Олександр Шовковський, з яким столична команда здобула чотири перемоги поспіль.

У зимову паузу кияни пішли на п’ятому рядку турнірної таблиці УПЛ. При цьому у біло-синіх на один зіграний матч менше, ніж у Шахтаря, який попереду на три очки. Таким чином, за втраченими очками столичний клуб також претендує на статус умовного лідера. Щодо шансів «Динамо» на титул, то вони оцінені котируванням 3,75.

Сенсаційні лідери

Лідерський статус чемпіонату України зараз поділяють «Дніпро-1» та «Кривбас», які набрали по 34 очки у 17 зіграних турах. При цьому колектив із Кривого Рогу випереджає опонента за рахунок найкращих додаткових показників.

Але більше шансів на титул у цій парі аналітики відводять «Дніпру-1». Імовірність сенсаційного чемпіонства команда Юрія Максимова оцінюється коефіцієнтом 5,50. Поставити на титул для команди Юрія Вернідуба букмекери пропонують із котируванням 8,50.

Зазначимо, що замикає п’ятірку реальних претендентів на золоті медалі УПЛ «Полісся». Імовірність того, що чемпіонський титул завоює команда з Житомира, оцінюється у 15,00.

Хто залишить УПЛ за підсумками сезону?

Букмекерські контори також визначили головних кандидатів на виліт у Першу лігу за підсумками сезону. Експерти не мають сумнівів у підсумковому провалі «Мінаю» – коефіцієнт на зниження в класі команди з Ужгорода становить 1,15. Боротьбу за виживання, на думку аналітиків, також вестиме «Верес» (1,70), «Металіст 1925» (2,30), «Оболонь» (2,55) та «Олександрія» (3,00)

Новини партнерів

Комментарии: