Чемпіонат Італії, Серія А: Як проходить турнір

На початку серпня 20 найкращих клубів Італії вирушили у зворушливий та важкий шлях до головного титулу переможця Серії А. Протягом перших 15 тижнів кампанії розгорнулася низка захопливих подій, на які БК Мост Бет в Україні представлений на підставі міжнародної ліцензії, пропонував, за словами експерта, дуже вигідні коефіцієнти. Андрій Рубан розібрав боротьбу трьох фаворитів першого етапу.

Мілан запалив лігу

До початку сезону можна з упевненістю сказати, що в Міланському клубі сумнівалися практично всі через втрату за період трансферного вікна кількох зіркових гравців. Проте Піолі зумів піти вперед усупереч усім труднощам у рамках цьогорічної кампанії.

Міланський тактик побудував систему 4-3-3, яка взяла гору над зіркою Рафаелем Леао, зважаючи, як він постійно поєднується з нападником Олів’є Жиру. До того ж була створена міцна задня лінія на чолі з Ернандесом та Томорі.

Непогана глибина складу дозволила команді бути непередбачуваною, а завдяки точному прийняттю рішень тренером вони досягли успіхів протягом першої половини сезону та утримують 3-е місце.

Інтер як головний претендент

Багато хто називає «Інтер» головним фаворитом на перемогу в чемпіонаті після успішного першого кола та точкової трансферної кампанії.

На початку кампанії «Нерадзуррі» були вкрай примарними, оскільки вони були розрізненими в обороні та були далекі від згуртованості та креативності в останній третині, як минулого сезону. В результаті «Нерадзуррі» отримали серйозні втрати під час свого сходження, зазнавши кількох поразок на початку сезону.

Однак, Індзагі зумів домогтися відновлення своєї команди після їхньої важкої форми, забезпечивши послідовні перемоги протягом листопада. Аргентинець Лаутаро Мартінес був агресивний у передній лінії, Ніколо Барелла був у своїй формі у півзахисті, Федеріко Дімарко був задіяний на лівому фланзі, а Бастоні повернувся до своєї пікової форми у центральному захисті.

Ювентус від кризи до гонки за титул

Початок кампанії Ювентуса був абсолютно жахливим: він не зміг здобути жодної перемоги за вересень і втратив очки проти таких гольянів, як Монца, Салернітана та Фіорентіна. В результаті в роздягальні сталася повна катастрофа, і здавалося, що Алегрі втратив довіру своїх колег-гравців.

Після прикрої поразки від «Мілана» з рахунком 2:0 на «Сан-Сіро» здавалося, що «Ювентус» безнадійний і що Алегрі застряг у глибокій прірві. Однак навіть притиснутий до стіни тосканський тактик зумів перевернути ситуацію.

Алегрі змінив свою тактичну схему на схему 3-5-2, сподіваючись побачити поліпшення. Відповідно, бос «б’янконері» нині пожинає плоди свого рішення. Після поразки від «россонері» «Ювентусу» вдалося зберегти переможну серію з шести ігор, набравши всі три очки у матчах із непримиренними суперниками «Торіно», «Інтером» та «Лаціо». Захисник Філіп Костич досяг успіху, перспективний дует півзахисників Ніколо Фаджіолі та Фабіо Міретті досяг виняткового успіху, а Мойзе Кін відновив свою кар’єру на вершині.

Новини партнерів

Комментарии: