Хотів стати тенісистом, спізнився на збори через бабусю, грає за “Баварію”. Хто такий Саша Бое

Проблеми не залишають мюнхенську “Баварію”, але клуб бореться та зі скрипом утримує позиції. Одна з неприємностей – посипалася оборона, яка й так постійно грішила. У лютому правий фланг закривати нікому.

Конрад Лаймер та Йозуа Кімміх (центральні півзахисники) можуть вийти на цю позицію, але вони травмовані та будуть доступні ближче до кінця березня. Буна Сарр (правий захисник) отримав розрив хрестоподібної зв’язки та вилетів з обойми до літа. З Нассуїром Мазрауї ситуація взагалі вийшла за межі розуміння Томаса Тухеля. Правий захисник у грудні травмував м’яз стегна, але вирушив на Кубок Африки (збірна Марокко). Тухель, не приховуючи люті, прокоментував: “Це абсурд. Футболіст ще не відновився і поїхав до збірної. У нього контракт із “Баварією”, зарплату він отримує тут. У якому стані Мазрауї повернеться?”

Перспектива залишитись без єдиного футболіста на позиції правого захисника змусила “Баварію” прискорити пошуки. Декілька варіантів зірвалися. І ось за чотири дні до закриття трансферного вікна Томас Тухель таки отримав гравця з турецького “Галатасараю”. 27 січня Саша Бое пройшов медогляд, підписав контракт та готується вийти на поле найближчим часом.

Дембеле та Камавінга вразили більше, ніж Рафаель Надаль

Народився Сашко у східному передмісті Парижа. Виховувала хлопчика лише мама. Батька Сашко ніколи не бачив. У молодшій школі Бое встигав відвідувати секції тенісу та футболу. У 12 років хлопець привернув увагу тренерів дитячої футбольної академії “Ред Стар”. Юний спортсмен швидко справив враження. Сашко виділявся серед своїх однолітків холоднокровністю, працьовитістю, швидкістю та технікою. З перших днів йому віддали позицію захисника, мабуть, через високий зріст. З того часу Сашко так і грає в обороні. Але, як сам нещодавно зізнався, любить “брати участь у атакуючих діях”. Поєднувати футбол і теніс ставало з кожним місяцем складніше та складніше. Бое стояв перед важливим вибором. З одного боку, Сашко мріяв стати тенісистом як Рафаель Надаль. З іншого боку перед очима юнака були яскраві приклади випускників академії: Едуардо Камавінга, Усман Дембеле, Матіс Тель. Юний Бое вибрав футбол.

У 14 років Бое переїхав до академії “Ренна”. Тут Сашко швидко прогресував. Одна з улюблених дій на полі юного захисника була і залишається до сьогоднішнього дня – закривати суперника, не дати йому просунути м’яч уперед. У 17 років Сашка викликали до молодіжної збірної Франції.

У 19 років Бое дебютував у Лізі 1. Але закріпитись у дорослій команді “Ренна” не вдалося. Завадила травма. У 20 років футболіст вирушив в оренду до “Діжона”.

Embed from Getty Images

Саша Бое привернув увагу і до збірної Камеруну. Два рази футболіст отримував запрошення, але так і не наважився прийняти виклик.

“Я ніколи не був у Камеруні. Я не знаю цієї країни і поки не почуваюся камерунцем. Можливо, пізніше”, – пояснив своє рішення Саша Бое.

До 21-го року за Сашком Бое стежили багато європейських клубів. Першим, хто наважився на покупку молодого захисника, виявився “Галатасарай”.

Пригоди Саші Бое у Туреччині

Цілий рік пішов на адаптацію. Мало того, що інша країна, культура, менталітет та футбол зовсім інший. Головний тренер “Галатасарая” Торрент ніяк не міг розглянути, яку користь може принести Бое на полі. Тому, коли йшов з клубу 2022-го року, порадив майбутньому наступнику Окану позбутися молодого француза. Відповідно, наступний сезон 2022/2023 виглядав для Сашка безперспективно.

Підлила олію у вогонь історія із запізненням Бое на літні збори. Сашко повернувся до команди через два тижні після початку тренувального процесу. Футболіст щиро зізнався: “Я обіцяв бабусі провести з нею цей час у Франції і не міг не дотримати слова”.

Все йшло до того, що сезон Сашко розпочне у глибокому запасі. Однак перед першою грою чемпіонату обидва праві захисники “Галатасараю” отримали пошкодження. Тренерові нічого не залишалося, як випустити молодого француза. Перший матч Бое провів фантастично. Через деякий час Сашко витіснив основних захисників та став ключовим гравцем команди. Сезон 2022/2023 француз завершив кращим правим захисником турецького чемпіонату та найстабільнішим футболістом “Галатасарая”.

Embed from Getty Images

Плюси Саші Бое для “Баварії”

Бое відрізняється високою витривалістю. Крайній захисник може всі 90 хвилин бігати по полю від своїх воріт до чужих і назад. “Баварія” придбала футболіста, який швидко і правильно приймає рішення, має гарну якість передач і непоступливість у боротьбі за м’яч.

Великий плюс для Томаса Тухеля – Саша рідко пропускає матчі через травми. Футболіст приділяє велику увагу заняттям у спортзалі, розтяжці та правильному харчуванню.

Embed from Getty Images

У Сашка зріст 178 см. Центр важкості низький. Ноги дуже сильні. Його складно похитнути чи збити. Він впевнено почувається під час відборів.

Позитивних якостей захисника випробувала на собі “Баварія” в Лізі чемпіонів, коли грала з “Галатасараєм”. Обидва матчі Бое провів повністю на полі та створив багато проблем мюнхенцям. Думаю, Томас Тухель не забув, як Бое поставив корпус перед Горецьки, який біг за м’ячем. Леон відлетів від потужного Бое, як пушинка.

Дуже хочу вірити, що у Сашка в “Баварії” все вийде і він, продовжуючи прогресувати, стане гравцем основи мюнхенського клубу.

Новини партнерів

Комментарии: