Анонс та прогноз матчу 1/16 фіналу Ліги Європи “Марсель” – “Шахтар”. 22.02.2024

У четвер на зміну Лізі чемпіонів прийде Ліга Європи. Там протягом одного вечора визначать усіх учасників 1/8 фіналу. І одну з путівок також відвойовує останній представник України на міжнародній арені донецький «Шахтар». Його суперником буде «Марсель».

Фото: ratingbet

“Марсель” проводить дуже складний сезон

Пару років «Олімпік» провів відносно добре і спокійно. Ця команда двічі поспіль займала 3 місце в підсумковій турнірній таблиці. Щоправда, цього разу наставника Марселіно, який прийшов влітку, не відразу сприйняли вболівальники, тому восени все закінчилося досить скандальною відставкою. Його замінив Гаттузо, і ситуація ніби нормалізувалася. Потім черговий затяжний невдалий період (виліт з кубкового турніру та безвиграшна серія в чемпіонаті) призвів до нових різких протестів уболівальників. З огляду на наведену вище історію, візит до Гамбурга міг скластися непогано, але, забивши двічі, команда пропустила у відповідь. А потім поступилася “Бресту” в чемпіонаті – 0:1.

Донецький «Шахтар» залишається флагманом українського футболу

«Помаранчево-чорні», якщо говорити про останній період, часто змінювали своїх наставників. Йовічевіча, якому нібито не пробачили вильоту з попередньої Ліги Європи, замінили влітку. Ван Левен, який змінив фахівця, протримався довше Марселіно, але швидко розчарував, незважаючи на щасливу перемогу в Антверпені. Нинішній тренер Пушич фактично переміг бельгійський клуб, до того ж він приємно здивував перемогою з рахунком 1:0 у битві з “Барселоною”. Та все ж «гірники» у 6-му турі програли прямому конкуренту «Порту» та вийшли до Ліги Європи. І грати довелося з відсутністю реальної ігрової практики, але зі складом, який не тільки не ослаб (Судакова утримали від переходу в «Ювентус»), а й посилив («власний» підбір з акцентом на бразильську молодь повернення) у цьому турнірі.

Попередні стикові матчі

У 2009 році український клуб двічі переміг французького суперника. Тоді кампанію завершив перемогою в Кубку УЄФА. Минулого тижня зустрч закінчилась з рахунком 2:2.

Прогноз

Суперники краще вміють атакувати, ніж захищатися, і обом командам потрібна перемога в наступному бою. Чекаємо «тотал: більше 2,5» (коефіцієнт: 1,79).

Новини партнерів

Комментарии: