Принципова гра для Челсі: прев’ю фінала Кубку Футбольної ліги Англії

В рамках фіналу Кубку Футбольної ліги, лондонський «Челсі» прийматиме «Ліверпуль». Гра відбудеться 25 лютого на стадіоні «Вемблі». Більш детально про майбутню гру розкажемо далі.

Embed from Getty Images

Шлях до фіналу

Обидві команди пройшли тернистий шлях до трофею, через всілякі перешкоди та підводні камені, і також у них на шляху були і легкі проходи.

«Аристократи» розпочали свій шлях з 1/32 фіналу кубку, здолавши на своєму шляху друголіговий «Вімблдон», неприємний «Брайтон», який гратиме у плей-оф Ліги Європи і «Блекберн». А вже починаючи з чвертьфіналу, команда в драматичному поєдинку перемогла «Ньюкасл» у серії післяматчевих пенальті (до речі рахунок в основний час зрівняв саме Михайло Мудрик). А у півфіналі «Челсі» натрапило на «Мідлсбро», де в першій грі лондонці мінімально поступилися «речникам», а вже у матчі-відповіді розгромили команду з Чемпіоншипу з рахунком 6:1, і вийшли у фінал.

А «Ліверпуль» почав свій шлях з 1/16 фіналу. Суперником  для «мерсисайдців» став лідер Чемпіоншипу «Лестер Сіті». Однак команда Юргена Клоппа впевнено перемогла «лисів» з рахунком 3:1 і пройшла далі. У наступному раунді у непростій   грі  «Ліверпуль» переграв «Борнмут»  з рахунком  2:1 і вийшов у чвертьфінал. А там був розгром «молотобійців» (Вест   Гем).

І  в півфіналі на «мерсисайдців» чекав «Фулгем», але і «дачники» за сумою двох поєдинків не змогли зупинити Ліверпуль на шляху до фіналу.

Статистика команд у кубку Футбольної Ліги

Якщо брати господарів поля, то «Челсі» за весь час виступів у Кубку Футбольної ліги 5 разів ставав його переможцем (у 1965, 1998, 2005, 2007 і 2015), і 4 рази команда виходила у фінал цього турніру (у 1972, 2008, 2019 і  2022).  До  речі,  в  останньому фіналі «аристократи» поступилися саме «Ліверпулю» в серії післяматчевих пенальті.

А «Ліверпуль» є рекордсменом за кількістю перемог у фіналі цього кубку (команда перемогла на цьому турнірі 9 разів, і 4 рази виходила у фінал). Враховуючи, що у 2022 році Ліверпуль переміг ще Челсі у фіналі Кубку Англії, то для Челсі ця гра буде дуже принциповою, адже «мерсисайдці» 2 роки тому позбавили їх одразу двох трофеїв.

Що кажуть букмекери?

Букмекери перед грою все ж віддають більше шансів на перемогу саме Ліверпуля, оцінюючи ймовірність перемоги «мерсисайдців» у 2.18. Перемога «аристократів» оцінюється у 3.34. Нічия між командами оцінюється у 3.82. На тотал більше 2,5 оцінюють у 1.62. У випадку, якщо обидві команди заб’ють оцінюють у 1.54. У випадку, якщо одна команда заб’є, а інша ні оцінюють у 2.42. У випадку якщо Челсі здобуде кубок оцінюють у 2.27, а якщо Ліверпуль здобуде кубок — у 1.69. На те, що у матчі буде додатковий час, букмекери оцінюють у 6.00, а не те що додаткового часу не буде оцінюють у 1.09. На закінчення гри після серії пенальті оцінюють у 6.50. А обрати букмекера і зробити ставки на матч можна на сайті baste.bet.

Що по кадрам?

Перед важливою грою обидві команди зазнали значних втрат у  складі через  травми.  У  Челсі  не  зможуть  допомогти  у  вирішальній  грі  Ріс Джеймс, Тіагу Сілва, Марк Кукурелья, Ромео Лавія, Чімуанья Угочукву, і Карні Чуквуемека. Також під питанням участь у грі Бенуа Бадіашиля і Веслі Фофана. У Ліверпуля також не зможуть зіграти у фіналі кубку травмовані основний кіпер Аліссон Беккер, Жоель Матіп, Трент Александер-Арнольд, досі  відновлюється  від  травми  Тьяго Алькантара, Діогу Жота, Кертіс Джонс і Стефан Байчетич. Також під питанням участь у грі Мохаммеда Салаха, Дарвіна Нуньєса і Домініка Собослая.

Очні зустрічі

Якщо брати зустрічі команд саме у Кубку футбольної ліги, то починаючи відлік з 2007 року, команди між собою зіграли 5 разів (у 2007, 2011, 2015, 2018 і 2022). 3 рази у цих зустрічах перемогло «Челсі», 2 перемоги одержав «Ліверпуль».

Embed from Getty Images

А в цьому сезоні АПЛ команди вже зіграли 2 гри між собою, в яких один раз переміг Ліверпуль з рахунком 4:1 в січні. А в серпні між командами була зафіксована нічия з рахунком 1:1.

Останні матчі команд

В останній грі «Челсі» зіграло внічию на виїзді проти «Манчестер Сіті». Гра завершилася з рахунком 1:1. А «Ліверпуль» у себе дома розгромив «Лутон» з рахунком 4:1.

Початок гри о 17:00 за київським часом. Поєдинок транслюватиметься на платформі Setanta Sports.

Новини партнерів

Комментарии: