Палкін: «ФІФА вчинила дуже погано щодо українських клубів»

Гендиректор «Шахтаря» висловився щодо ФІФА та ставлення організації до українських клубів на початку повномасштабного вторгнення рф.

Фото: shakhtar

«Коли почалася війна, всі чекали рішень ФІФА щодо наших гравців. Я зрозумів, що іноземні гравці не залишаться, і ми почали їх продавати.

Ми домовилися про продаж з агентами, гравцями та клубом майже кожного футболіста. Нам потрібні були гроші, у нас є борги від купівлі гравців. Ми майже підписали угоду з «Фулгемом» щодо Соломона і майже погодили договір щодо Тете. Я постійно намагався зв’язатися з ФІФА, щоб мати розуміння. Нам потрібно було знати ситуацію наших гравців.

Це було важко. ФІФА майже не хотіла з нами спілкуватися. Ми намагалися залучити багатьох людей з хорошими зв’язками. ФІФА не хотіла говорити, і я цього не розумію.

ФІФА вчинила дуже погано щодо українських клубів. Не було відкритості, дискусій про те, як нам допомогти. Я не знаю, навіщо вони це зробили (ввели рішення, яке дозволяє легіонерам призупинити контракти), і лише за один день ми втратили всіх наших гравців.

У нас був борг у 40 мільйонів євро на цих гравців, і їх дозволили відпустити безплатно. І водночас ФІФА сказала мені, що ми повинні сплатити ці борги, і якщо ми цього не зробимо, то вони відкличуть нашу ліцензію на участь у європейських змаганнях», – сказав Палкін

Новини партнерів

Комментарии: