Анонс та прогноз матчу відбору на Євро 2024 Боснія і Герцеговина – Україна

У четвер продовжиться боротьба за вихід на наступне Євро 2024. Однією з найцікавіших пар стануть збірні Боснії і Герцеговини та України.

Фото: ratingbet

Боснія вийшла в плей-оф виключно завдяки нюансам регламенту

«Золоті лілії» завжди мали в своєму складі досить розумних і досвідчених футболістів. Більш ніж резонно згадати Едіна Джеко та Міралема П’яніча. Проте, навіть перебуваючи на піку форми, ця зіркова пара вивела збірну лише на ЧС-2010, та й то дебютант вибув після групового раунду. Зрозуміло, що було багато плей-офф, але вони постійно програвали. Якщо говорити про нинішню кваліфікацію, то потенційний претендент на Євро був сильнішим за Ліхтенштейн, а от інші суперники Ісландія, Люксембург, Словаччина та Португалія додали лише по 3 очки. Боснійці вийшли в плей-оф завдяки хорошим результатам у Лізі націй – їм вдалося виграти суперечку з Фінляндією, Чорногорією та Румунією.

Україні не вдалося створити сенсацію

На минулому Євро «жовто-сині» дійшли до чвертьфіналу, що стало їх рекордом у такому форматі. Та все ж тоді вони розійшлися з Шевченком, а Петраков, незважаючи на непогану гру в загальному заліку, програв Уельсу в фінальному раунді кваліфікації на Чемпіонат світу, а потім поступився Шотландії першим місцем у групі Ліги націй. У підсумку їй довелося стартувати в європейській кваліфікації, отримавши найбільш негативну «комбінацію» Англії та Італії в циклі. Команда під керівництвом Реброва зіграла внічию з усіма і показала стовідсотковий результат проти аутсайдерів. Та врешті-решт очікувано посіла 3 місце в групі та вийшла в плей-офф.

Попередні стикові матчі

Суперники потрапили в одну відбіркову групу до ЧС-2021. На виїзді боснійці змогли взяти нічию, а ось домашній очний поєдинок програли – 1:2. До речі, це сталося на тій же арені, в Зениці.

Прогноз

«Жовто-сині» подорослішали, а їхні лідери закріпилися у топ-чемпіонатах, а провідні гравці суперника пройшли пік кар’єри. Якщо команді вдалося виграти 3 роки тому, то зараз вона повторить успіх на цьому ж полі (коефіцієнт: 2,01).

Новини партнерів

Комментарии: