Огляд команд і прогнози на півфінал Ліги чемпіонів 2024

Цього сезону в Лігі чемпіонів ми вже стали свідками кількох напружених матчів, а менш ніж за тиждень на нас чекають два цікавих півфінали. Біржа ставок VOdds стежить за всім, що пов’язано з турніром, і вже зараз пропонує широку лінію ставок на півфінал Ліги чемпіонів 2024.

Давайте розглянемо статистику чотирьох минулих команд: Реал Мадрид, Баварія, Боруссія і ПСЖ.

Коли півфінал Ліги чемпіонів 2024?

Як завжди, шлях до фіналу був визначений жеребкуванням одразу після завершення чвертьфіналів. І в нас є кілька потенційно цікавих матчів.

У першому півфіналі повториться матч групового етапу між Боруссією та ПСЖ. Також, Баварія зустрінеться з Реал Мадридом – це їхня остання надія на трофей.

Півфінальні матчі заплановані на 30 квітня/1 травня та 7/8 травня 2024 року. Фінал призначено на 1 червня 2024 року.

Форма команд півфіналу Ліги чемпіонів 2024

Баварія

У літнє трансферне вікно Баварія зробила великий крок, підписавши Гаррі Кейна, і вони сподіваються, що він знову допоможе здобути кубок. Німецькі футболісти є шестикратними чемпіонами, але минулого сезону вони зазнали поразки від Ман Сіті у чвертьфіналі, програвши з рахунком 4:1 у двох матчах.

Embed from Getty Images

Вони пройшли груповий етап без поразок, здобувши п’ять перемог і одну нічию, але на Баварію чекала нелегка боротьба за право залишитися в турнірі. Поразка 1:0 від Лаціо в першому матчі останнього туру Ліги поставила команду у важке становище. Однак у матчі-відповіді Баварія здобула перемогу з рахунком 3:1 завдяки, зокрема, дублю Гаррі Кейна. У чвертьфіналі Баварія знову виграла, і цього разу Джошуа Кімміх забив єдиний гол, обігравши Арсенал із рахунком 3:2.

Реал Мадрид

Минулого сезону Реал програв Ман Сіті (5:1 у півфіналі), проте вкотре прагне до рекордного 15-го кубку. Цього сезону Реал проведе реорганізацію команди у зв’язку з відходом Каріма Бензема і тривалою травмою Тібо Куртуа, який зіграв вирішальну роль у перемозі над Ліверпулем.

Embed from Getty Images

На груповому етапі Реал здобув сім перемог поспіль, виїхавши з Лейпцига з мінімальним рахунком 1:0. І хоча відтоді команда не виграла жодного матчу, вони опинилися в півфіналі. Після нічиєї 1:1 у матчі-відповіді з Лейпцигом у чвертьфіналі Реал Мадрид зіграв унічию вдома і в гостях з Ман Сіті. Але, що дуже важливо, вони вибили господарів із рахунком 4:3 по пенальті, причому Андрій Лунін врятував два голи.

Боруссія

Цього сезону у Боруссії було не так багато шансів у Лізі чемпіонів. Провалившись на груповому етапі два роки тому і програвши в минулому сезоні 2022/23, дортмундці потрапили до найскладніших суперників. Але німецька команда посіла перше місце в групі, на три очки випередивши ПСЖ.

Embed from Getty Images

Нагородою стала нічия з ПСВ в останньому турі, і після того, як перший матч закінчився з рахунком 1:1, Дортмунд показав на що він здатний у матчі-відповіді, перемігши з рахунком 3:1. Дортмундці вийшли до чвертьфіналу Ліги чемпіонів вдруге за останні сім сезонів. Поступаючись за сумою двох матчів 2:1, Дортмунд у підсумку здобув перемогу з рахунком 5:4, забезпечивши собі четвертий півфінал Ліги чемпіонів.

ПСЖ

ПСЖ сподівається, що в цьому сезоні їм нарешті вдасться здобути титул Ліги чемпіонів. Однак минулого літа вони зазнали значних змін у складі у зв’язку з тим, що Неймар і Ліонель Мессі пішли з команди. Хтось може сказати, що це те, що їм було потрібно, особливо після кількох вильотів із групи. Вони потрапили у важку групу разом із Боруссією, Міланом і Ньюкаслом, але змогли посісти друге місце.

Embed from Getty Images

В 1/8 фіналі ПСЖ зміг проявити себе, обігравши Реал Сосьєдад з рахунком 4:1, але в чвертьфіналі все було інакше. ПСЖ зустрівся з Барселоною і програв 3:2. Але, вони виграли з рахунком 4:1 і 6:4 за сумою двох зустрічей, забезпечивши собі вихід у півфінал.

Фаворити та очікування від півфіналу

Баварія – Реал Мадрид

Баварія є фаворитом завдяки своєму рекорду у домашніх матчах, а також таким талантам світового класу, як: Гаррі Кейн і Джамал Мусіала. Однак для того, щоб виграти у Реал Мадрида у двоматчевому протистоянні, їм доведеться перевершити свої досягнення протягом більшої частини цього сезону.

Обидві команди забивали в 15 із 24 матчів Ліги чемпіонів на вибування цього сезону, включно з сімома з восьми у чвертьфіналах. В останніх 12 зустрічах між цими командами було всього три голи. Баварія не програє у восьми домашніх матчах Ліги чемпіонів цього сезону, незважаючи на зустрічі з Ман Ютд, Лаціо та Арсеналом. Гаррі Кейн (7) поступається лише Кіліану Мбаппе (8) у перегонах за “Золоту бутсу” Ліги чемпіонів.

Боруссія – ПСЖ

Перемога ПСЖ з рахунком 4:1 над Барселоною у матчі-відповіді 1/4 фіналу увійде в історію клубу як один із найвеличніших поєдинків. Це була знакова перемога, натхненна двома голами Кіліана Мбаппе, який стає дедалі ближчим до завоювання свого першого титулу чемпіона Ліги чемпіонів.

Майбутнє Мбаппе в ПСЖ уже давно обговорюється, і все більш імовірно, що він залишить команду наприкінці цього сезону. Однак 25-річний нападник не міг не сказати про свою “гордість” за вихід ПСЖ у півфінал і заявив, що виграти Лігу чемпіонів зі столичним клубом – це його “мрія”.

Обидві команди забили у всіх трьох попередніх зустрічах на “Сигнал Ідуна Парк”. Також обидві команди забивали в 15 із 24 матчів Ліги чемпіонів у плей-офф цього сезону, включно з 7 із 8 у чвертьфіналі. Дортмундці ніколи не програвали вдома команді ПСЖ, включно з нічиєю 1:1 на груповому етапі цього сезону. А Кіліан Мбаппе – найкращий бомбардир Ліги чемпіонів у цьому сезоні з дев’ятьма голами.

Дортмундці мають невелику домашню перевагу, проте ПСЖ – головний фаворит у цьому матчі.

Біржа ставок VOdds пропонує такі коефіцієнти:

  • Баварія – Реал Мадрид – 1 – 2.10  / X – 3.63  / 2 – 1.79
  • Боруссія – ПСЖ – 1 – 2.07 / X – 3.73 / 2 – 1.85

Загалом, півфінал Ліги Чемпіонів 2024 обіцяє стати чудовим продовженням цього сезону. Суперництво серед цих чотирьох великих клубів футболу обіцяє стати битвою за кожен гол. Чи то досвід і талант Баварії і Реала Мадрида, чи то амбіції Боруссії і ПСЖ, всі команди готові дати бій за право вийти у фінал і боротися за престижний трофей. З нетерпінням очікуємо результат цих матчів та які емоції подарує нам Ліга чемпіонів 2024 цього разу.

Новини партнерів

Комментарии: