Полуфінал Ліги Європи 2023/2024. Гассе проти Гасперіні, Алонсо проти Де Россі

Ліга Європи 2023/2024 продовжує дарувати вогняні матчі. Попереду на нас чекають феєричні ігри півфіналу, де зустрінуться “Марсель” з “Аталантою” та “Рома” з “Байєром”. Четвірка потужна та сильна. Кожна команда може зробити сюрприз. Вибрати лідерів дуже складно. Але ми спробуємо.

Томливе очікування майбутніх матчів може скрасити аналіз можливостей команд, а любителів азартних ігор – ставки на фаворитів. Міжнародна букмекерська контора GGBET пропонує українським уболівальникам легкий спосіб реєстрації, зручний та приємний дизайн, широкий вибір спортивних подій, а головне –  ставки на футбол (усі чемпіонати та турніри).

Ну а я повернуся до Ліги Європи і намагатимусь допомогти вам розібратися, хто має більш ймовірні шанси на вихід у фінал Ліги Європи 2024.

“Марсель” – “Аталанта”

На старті сезону “Марсель” виглядав аутсайдером турніру. Незважаючи на сильний склад, справи у “провансальців” йшли погано і в Лізі 1, і у єврокубкових матчах. Перед 1/16 Ліги Європи французький клуб несподівано для всіх звільнив Дженнаро Гаттузо та призначив Жана-Луї Гассе. Новий головний тренер пообіцяв вдихнути життя в команду, покращити результат у Лізі 1 і, звичайно, вибити “Шахтар” з турніру. “Марсель” важко, але впорався.

До півфіналу “провансальці” йшли непереконливо. У 1/8 у першому матчі розгромили “Вільярреал”, а другий матч програли. 

Embed from Getty Images

На матчі з “Бенфікою” команда Гассе вийшла зовсім інша – сильніша і згуртована. “Провансальці” не боялися грати першим номером, пресингувати, що допомагало їм неодноразово турбувати українського голкіпера Анатолія Трубіна. Перший матч “Марсель” програв (1:2). У другому матчі “провансальцям” вдалося забити єдиний гол (2:2) і запобігти всім спробам португальської команди відповісти на цей випад. У серії пенальті “Марсель” показав силу духу та характеру, змусивши помилитися Анхеля Ді Марію (влучив у штангу) та Антоніо Сілву (його слабкий удар відбив голкіпер “провансальців”).

У Лізі 1 “Марсель” не дістанеться трійки лідерів чемпіонату. Вихід у півфінал ЛЕ – це вже чудовий результат. А якщо “провансальці” влетять у фінал – це буде приголомшливий подарунок уболівальникам та клубу.

Що можна сказати про “Аталант”? Італійська команда в Серії А постійно зазнає кризи і ніяк не може дістатися трійки лідерів. Найчастіше говорять не про футбол бергамасків, а про їхнього головного тренера – Джан П’єро Гасперіні, який славиться непростим характером. Тоталітаризм фахівця не завжди допомагає команді, проте до півфіналу Ліги Європи вона таки дійшла.

Мотивація вийти у фінал у “Аталанти” зашкалює. Адже клуб живе без трофеїв із 1963 року. Команді Гасперіні вдалося вибити з 1/8 “Спортінга”, який у сезоні 2023/2024 має всі шанси стати чемпіоном Португалії. Але велику сенсацію “Аталанта” створила в 1/4 фіналу Ліги Європи – розгромила “Ліверпуль”. Велику надію “Аталанта” покладає на свого голкіпера. Муссо прогресує з кожним матчем і доводить, що більшість помилок лінії оборони він може запобігти. “Аталанта” не може похвалитися суперзірками, які здатні самостійно вирішити результат матчу. Однак, дисципліна, яка панує в команді, здатна гори згорнути. Кожен гравець точно знає, що робити на полі і як діяти в тій чи іншій ситуації. Бергамаскі можуть 90 хвилин грати другим номером і чекати на момент, коли їхній суперник зробить помилку для того, щоб несподівано вжалити забитим голом.

На футбольному полі “Марсель” та “Аталанта” не зустрічалися. Думаю, обидві команди потішать своїх уболівальників голами. Явного лідера в цій парі немає. Проте, гадаю, що “Марсель” має більше шансів на вихід у фінал Ліги Європи.

“Рома” – “Байєр”

“Рома” з січня місяця грає без Жозе Моурінью. Без тренера, який здатний принести успіх на міжнародній арені.

На перший погляд, з Даніеле Де Россі римляни виглядають місцями навіть краще. У 1/8 програли другий матч “Брайтону”. Але після розгромної перемоги у першому матчі (4:0) ця поразка ніяк не позначилася на загальному результаті і, головне, враження про команду з новим тренером. У 1/4 “Рома” залишила за бортом Ліги Європи “Мілан”, вигравши обидва матчі із загальним рахунком 3:1. Минулого року римляни дійшли до фіналу Ліги Європи, де зустрілися з “Севільєю” та не змогли її пройти.

Embed from Getty Images

“Байєр” у сезоні 2023/2024 чудовий. Команда Алонсо достроково стала чемпіоном Німеччини і може повністю зосередитися на матчах Ліги Європи. Це ще більше змусить хвилюватись “Рому”. Навесні “Байєр” робить диво за дивом. У 1/8 програє в першому матчі “Карабаху” 0:2, але після 70-ї хвилини перевтілюється і забиває два м’ячі у відповідь. Другий матч  знову до 70-ї хвилини горить з рахунком 0:2, але за 30 хвилин забиває три голи і виходить до 1/4 фіналу Ліги Європи. У 1/4 потрапляє на досить складного суперника – англійський “Вест Хем”. До 83-ї хвилини (перший матч) здавалося, що команди бережуть сили для матчу-відповіді (0:0). Але на 83-й хвилині німецька команда вистрілює голом Хофманна та на 90+1 добиває м’ячем у ворота суперника голом Боніфейса. Другий матч “Байєр” програвав (0:1) до 89-ї хвилини, поки Фрімпонг не пробив Фабіанського. Зважаючи на все, “Ромі” слід бути гранично уважною до фінального свистка тому, що “Байєр” удосконалив не лише здатність забивати після 70-ї хвилини, а й робити фантастичні камбеки.

А хто зупинив “Байєр” у півфіналі Ліги Європи у сезоні 2022/2023? Так, саме “Рома”. За два матчі було забито єдиний гол Едоардом Бове, який, найімовірніше, вийде проти команди Алонсо і цього року.

Думаю, фаворитом у парі “Рома” – “Байєр” можна сміливо вважати команду Алонсо.

Новини партнерів

Комментарии: