Анонс та прогноз півфінального матчу Ліги чемпіонів “Боруссія” Дортмунд – “ПСЖ”

Перший півфінал Ліги чемпіонів відбудеться 1 травня 2024 року між “Боруссією” Дортмунд і “ПСЖ”. Якщо говорити про останній, то європейський трофей – це шанс виправити падіння в Бундеслізі. Що стосується представника Парижа, то шейхи з Катару довго чекали цього успіху.

Embed from Getty Images

Ключові статистичні дані та тенденції:

ПСЖ має 5-матчеву переможну серію на виїзних полях.

Боруссія Дортмунд і ПСЖ програвали в кожному з останніх 5 матчів.

Підопічні Луїса Енріке не програвали в жодному з 15 попередніх виїзних протистоянь.


“Боруссія” Дортмунд – форма команди та її аналіз: німецький клуб неможливо недооцінити

На внутрішній арені «жовто-чорні» точно здалися. Команда швидко вилетіла з кубка. І, що найголовніше, вони зараз борються з РБ Лейпциг за 4 місце в Бундеслізі після того, як пропустили «срібну салатницю» в останньому турі попереднього циклу. А точніше, команда виступає, вже капітулювавши – розгромно програла, 1-4, у суботу, програючи і відстаючи від суперника. Однак градус конкуренції впаде, адже на наступну Лігу чемпіонів Німеччина, швидше за все, відправить 5 представників. Більш того, “Шершні” досі претендують на здобуття бажаного європейського трофею. Клуб гідно показує себе в Лізі чемпіонів: виграв складну групу і «за планом» переміг ПСВ за класичним сценарієм: нічия на виїзді та перемога на домашній арені. Що стосується чвертьфіналу, то там відбулася драматична і вольова боротьба, коли «Атлетіко» вів на рідній арені з рахунком 2:0 і відіграв пару голів на виїзному полі, але представник Німеччини в підсумку вийшов далі: 1-2 і 4-2.

“ПСЖ” – форма команди та її аналіз: поки що в цьому турнірі вона не дуже переконлива

«Парижани» після приходу інвесторів з Катару були націлені на перемогу в Лізі чемпіонів. Проте під керівництвом Тухеля вийти у фінал за весь цей час вдалося лише один раз – і тоді перемогла «Баварія» завдяки єдиному голу француза Комана, який раніше грав у столиці своєї батьківщини. Потім були розчарування, в тому числі і в попередньому сезоні. Був ризик, що цього разу все закінчиться після групового етапу, на щастя, Мілан залишився на 3 місці за додатковими показниками, з рівною кількістю очок. А Луїс Енріке та його нинішні підопічні йшли до поразки від рідного клубу «Барселони» після пари перемог над «Реал Сосьєдадом» у 1-му раунді плей-офф. Та все ж “Кулес”, які перемогли в Парижі та відкрили рахунок на домашній арені, розвалилися після вилучення Араухо.

Боруссія Дортмунд: новини команди

Аллер був травмований вже досить давно. Також не буде Малена і Бенсебайні.

ПСЖ: новини команди

Кімпембе в лазареті. І всі вже почали забувати, що у Серхіо Ріко контракт.

Боруссія Дортмунд – ПСЖ: можливі стартові склади

Боруссія Дортмунд (можливий склад): Кобель – Маатсен, Шлоттербек, Хуммельс, Райерсон – Джан, Забітцер, Брандт, Адейемі, Санчо – Фюлькруг.

ПСЖ (можливий склад): Доннарумма – Мендес, Лукас Ернандес, Маркіньос, Хакімі – Фабіан Руїс, Вітінья, Заїр-Емері – Баркола, Мбаппе, Дембеле.

Попередні стикові матчі

З одного боку, французький клуб отримав перевагу в очних змаганнях на груповому етапі – раніше була пара нічиїх (у Лізі Європи 2010) та обмін перемогами (у Лізі чемпіонів 2020), але тут Мбаппе з компанією перемогли на домашній арені і звели нічию в Німеччині. На той час «Шершні» вже забезпечили собі вихід у плей-офф, але все ж здобули рахунок 1:1, зберігши «чемпіонство» у квартеті.

Прогноз

За коефіцієнтом невелику перевагу мають гості. Проте вони виглядають не так переконливо, тому ми робимо ставку на «тотал: більше 3,0» (коефіцієнт: 1,76).

Новини партнерів

Комментарии: