Анонс та прогноз півфіналу Ліги Європи “Рома” – “Баєр”. 02.05.2024

У четвер, 2 травня 2024 року, «Рома» прийматиме «Баєр» і відкриє півфінальний раунд Ліги Європи. Італійський гранд ще не вирішив усіх питань на внутрішній арені, а от німецький клуб має бажання додати до вже завойованої «срібної салатниці» інші титули.

Ключові статистичні дані та тенденції:

“Вовки” виграли 3 з 4 попередніх матчів Ліги Європи.

«Фармацевти» здолали обох суперників у плей-офф за рахунок домашніх перемог та нічиїх на виїзному полі.

У 4 попередніх матчах Ліги Європи німецький клуб 3 рази грав у грі «обидві заб’ють».

“Рома” – форма команди та її аналіз: під керівництвом Де Россі клуб різко покращив свою статистику

“Джаллороссі” майже перестали програвати після довгоочікуваної відставки Моурінью. Це дозволило їм покращити показники навіть у Серії А, і не просто повернутися в євротурнірну зону, а й нав’язати «Болоньї» конкуренцію за 4 місце, а отже, за гарантовану путівку в Лігу чемпіонів. При цьому в 4 попередніх матчах Ліги Європи італійський клуб перемагав 3 рази. А потім дозволила зазнати поразки “Брайтону” після успіху 4:0 на рідному полі. “Мілан” після рахунку 1:0 на гостьовій арені був розгромлений на домашньому полі. Крім того, “россонері”, граючи в 10 гравцях з 31-ї хвилини гри, пропустили лише 4 удари по воротах, завершивши в підсумку перемогу з рахунком 2:1.

“Баєр” – форма команди та її аналіз: німецький клуб не такий переконливий у Лізі Європи, особливо на виїзному полі

«Фармацевти» не тільки виграли першу в своїй історії «срібну салатницю», але й зробили це достроково, ще в середині квітня. І в цьому сезоні не програли жодного матчу – ні в Бундеслізі, ні в інших турнірах. Підопічним Хабі Алонсо важко було продовжувати безпрограшну серію в Лізі Європи. Вони програвали «Карабаху» з рахунком 0:2 до 70-ї хвилини гри в Баку, а «Вест Хем» лідирував до 89-ї хвилини матчу в Лондоні. Клуб забезпечив собі подальший прохід у рідному Леверкузені: результат 3:2 у боротьбі з представником Азербайджану (який, навіть перебуваючи в меншості, відривався в пару голів) і успіх 2:0 у боротьбі з британський супротивник.

“Рома”: новини команди

Челік був вилучений у попередньому матчі. Лікарі навряд чи дозволять Ндіці швидко повернутися до футболу після того, як його падіння на полі зірвало матч з “Удінезе”.

“Баєр”: новини команди

У Гложека травма щиколотки. Виступ Іглесіаса також під питанням, оскільки він лікує травму руки.

“Рома” – “Баєр”: можливі стартові склади

“Рома” (можливий склад): Свілар – Карсдорп, Д. Манчіні, Смоллінг, Спінаццола – Л. Пеллегріні, Паредес, Бове – Ель-Шаараві, Лукаку, Дібала.

“Байєр” (можливий склад): Градецький – Станішич, Тапсоба, Тах, Гінкапі, Алекс Грімальдо – Джака, Андріх – Фрімпонг, Вірц – Шик.

Попередні стикові матчі

Німецький клуб, набравши 4 очки, був сильнішим на груповому етапі Ліги чемпіонів у 2004 році, а представник Італії відповів тим же через 6 років. І, що найголовніше, єдиний гол минулорічного півфіналу забив Бове на 180+ хвилині гри – «джаллороссі» пройшли далі.

Прогноз

Німецький клуб вважається фаворитом навіть виїзної боротьби. Та все ж на виїздах у плей-офф, загалом, особливо не виходило. Робимо ставку, що Де Россі та його підопічні не програють на рідному полі (коефіцієнт: 1,81).

Новини партнерів

Комментарии: