ПСЖ – Боруссія Дортмунд, Баварія – Реал Мадрид – матчі-відповіді 1/2 Ліги чемпіонів. Анонс та прогноз на 7 та 8 травня 2024 року

Попереду два гарячі матчі півфіналу Ліги чемпіонів, які визначать фіналістів турніру. Карло Анчелотті проти Томаса Тухеля, Луїс Енріке проти Едіна Терзіча. У кожного експерта та вболівальника свій фаворит. Але є ще й аналітика, без якої ніяк не обійтися, якщо ви налаштовані робити ставки на кінець матчів або тотал голів. Варто довіряти не лише своїй інтуїції, а й вивчити прогнози на футбол, наприклад експертів xGscore. Інформація фахівців про стан команди перед матчем, попередні результати, кількість травмованих гравців та багато інших фактів дуже допомагає зробити правильний вибір і не програти певну суму грошей.

Якими ми побачимо ПСЖ та “Борусію Дортмунд”, “Баварію” та “Реал Мадрид” 7 та 8 травня 2024 року?

ПСЖ – Боруссія Дортмунд

Перший матч парижани програли. Але це не означає, що вони готові поступитися у себе вдома. Тим більше що команда Луїса Енріке вміє грати в атакуючий футбол. У п’яти останніх турах Ліги 1 парижани забили 15 голів. На домашньому стадіоні, з фантастичною підтримкою вболівальників, зірковий ПСЖ рветься вперед атакувати “Борусію”.

Борусія теж вміє забивати. І не лише у Бундеслізі. У сезоні 2023/2024 команда Терзіча не вразила ворота лише один раз у матчі з “Міланом” (2-й тур Ліги чемпіонів).

Embed from Getty Images

Дортмундська “Борусія” вигравала Лігу чемпіонів один раз – 1997 року. До півфіналу турніру сягали п’ять разів. У 2013 році змогли вибити з 1/2 мадридський “Реал”, але у фіналі поступилися “Баварії Мюнхен”. Не виключено, що нинішня кампанія може стати реваншем “джмелів”.

ПСЖ жодного разу не вигравав Лігу чемпіонів. Максимальний результат – півфінал. У 2020 році парижани програли в 1/2 ЛЧ “Баварії”. 7 травня ПСЖ вийде на поле подвійно мотивованою командою.

У нинішній Лізі чемпіонів команди зустрічалися вже тричі, включаючи перший матч 1/2 фіналу. На “Парк-де-Пренс” перемогу здобули парижани (2:0), у Дортмунді – команди розписали нічию (1:1). Першого травня “Борусія” забила єдиний переможний гол.

У обох команд чудовий атакуючий потенціал, але кульгає оборона. Думаю, 7 травня ми побачимо відкритий атакуючий футбол та голи як від ПСЖ, так і від “Борусії”.

Втрати через травми не можна назвати критичними. У ПСЖ у лазареті Ернандес, Ріко та Кімпембе. У “Боруссії” – Камара, Бебсабайні, Дюранвілль.

XGscore пропонує такі коефіцієнти:

перемога ПСЖ – 1,9;

перемога “Борусії Д” – 1,3;

тотал більше 2,5 – 1,50;

обидві заб’ють – так.

Баварія – Реал Мадрид

8 травня відбудеться матч-відповідь 1/2 фіналу Ліги чемпіонів між найтитулованішими командами турніру. “Баварія” грає 21-й раз у півфіналі Кубка чемпіонів, з них 13-й – у півфіналі Ліги чемпіонів. Мадридський “Реал” –  33-й раз у півфіналі найгучнішого турніру УЄФА, з них 17-й – до 1/2 Ліги чемпіонів.

Вісім разів “Баварія” та “Реал” зустрічалися в 1/2 фіналу Ліги чемпіонів. Чотири рази вигравала “Баварія”.

Embed from Getty Images

Баварія не може похвалитися результатом у Бундеслізі. Після 12 років панування в чемпіонаті Німеччини титул чемпіона команда Томаса Тухеля поступилася “Байєру”. Кубок Німеччини “баварці” давно покинули. Уся надія лише на Лігу чемпіонів. Але щоб улетіти у фінал, слід обіграти команду Карло Анчелотті. А це складне завдання, незважаючи на те, що Томас Тухель має у своєму розпорядженні найкращого бомбардира Бундесліги (сезон 2023/2024) Гарі Кейна – 41 гол, з них п’ять із пенальті (у всіх турнірах).

“Баварія” не легко пройшла “Лаціо” (1/8 фіналу) і незрозуміло провела перший матч 1/4 фіналу з “Арсеналом”. А ось у грі у відповідь команда Тухеля виглядала цілком впевнено.

Реал Мадрид достроково взяв чемпіонський титул Ла Ліги. Команда Анчелотті впевнено крокує у Лізі чемпіонів, не програючи шість останніх ігор. Але певні труднощі таки були. Королівський клуб нелегко пройшов “Лейпциг” (1/8 фіналу), а в 1/4 виграв у “Манчестер Сіті” лише післяматчеву серію пенальті.

Маючи у своєму розпорядженні Родріго, Беллінгема та Вінісіуса Анчелотті навряд чи розраховує на те, що не потрапить у фінал. Ця компанія гравців завдяки своїм індивідуальним якостям може будь-якої миті перевернути хід гри з ніг на голову, забити в той момент, коли ніхто не чекає.

На міжнародній арені “Баварія” та “Реал” зустрічалися 27 разів (з огляду на перший півфінальний матч нинішнього сезону). 12 разів перемагав “Реал”, 11 – “Баварія”, чотири матчі – нічия.

З огляду на результат першого матчу, можна сміливо сказати, що обидві команди рівні за силою. Експерти вважають, що голи ми побачимо від обох команд, але фаворитом зустрічі називають королівський клуб.  Можливо, завдяки тому, що грає “Реал” удома, де вони матимуть величезну підтримку вболівальників.

XGscore пропонує такі коефіцієнти:

тотал більше 2,5 – 1,67

обидві заб’ють – так

Новини партнерів

Комментарии: