Донецький “Шахтар” святкує 88-річчя

Сьогодні, 24 травня, футбольний клуб “Шахтар” відзначає свій День народження, відзначаючи 88 років від дня свого заснування.

Embed from Getty Images

Точно цього дня, у 1936 році, коли клуб носив назву “Стахановець”, він провів свій перший офіційний матч у першості СРСР, зустрічаючись на виїзді з казанським “Динамо”.

Під керівництвом тренера Миколи Наумова та з дебютним голом Федіра Манова, команда почала свій шлях, який став справжньою легендою. У 1946 році вона отримала назву, під якою відома до сьогодні – “Шахтар”.

Протягом років “гірники” досягли неймовірних висот, здобуваючи трофеї під керівництвом таких тренерів, як Олег Ошенков та Віктор Носов. За часів незалежності України, “Шахтар” став 15-кратним чемпіоном країни, виграв 14 національних Кубків і 9 Суперкубків.

Найважливішим досягненням клубу є перемога в Кубку УЄФА у 2009 році, визнана найбільшою перемогою в сучасній історії українського футболу. Зараз “Шахтар” має вражаючу кількість трофеїв – 39, що свідчить про його велич і силу.

Клуб “Шахтар” не лише провідний український клуб, але й сталевий учасник Ліги чемпіонів УЄФА, здобуваючи повагу та визнання у всьому світі футболу. Цей день святкування є часом для вболівальників “Шахтаря” згадати і відзначити багаторічну славу та успіхи клубу.

Новини партнерів

Комментарии: