Ребров: Німеччина покращила свою гру порівняно з нашим попереднім матчем

Завтра на нас чекає нова гра з німцями. Головний тренер збірної України Сергій Ребров взяв участь у прес-конференції перед товариським матчем із Німеччиною.

Embed from Getty Images

— У Німеччині вважають футбол одним із найкращих занять у світі. Що футбол означає для вас та вашої країни?

  • На жаль, зараз футбол не на першому місці для України. Ми зосереджені на підтримці наших захисників. Потрапляння на Євро – це важливий крок для нас. Те, що ми досягли, справді важливо для нашого народу та країни. У Німеччині футбол номер один, раніше так було і в Україні. Але тепер нам доводиться думати про інші речі.
  • Як ви оцінюєте збірну Німеччини?
  • У збірної Німеччини новий тренер. На мій погляд, команда стала дисциплінованішою і має сильних гравців як у захисті, так і в атаці. Порівняно з нашим минулим матчем, Німеччина покращила свою гру та показує результати. На жаль, завтра вони не зможуть використовувати гравців із “Реалу” та дортмундської “Боруссії”, але у німців широкий вибір гравців на кожну позицію.

— Яка мета вашої команди на Євро-2024?

— Ми раді представляти Україну на такому турнірі. Весь світ побачить наш прапор Євро. Україна прагне бути частиною європейської родини, тому важливо бути тут серед найкращих команд континенту.

— Наскільки сильна ваша збірна? Чи очікуєте ви мінімум виходу до чвертьфіналу?

— Треба концентруватись на кожній грі. У нас хороший баланс між молодими та досвідченими гравцями. Перший матч на Євро у нас із Румунією, і ми маємо зосередитися на підготовці до нього, а далі подивимося.

— Як ви ставитеся до того, що Андрій Лунін залишився у запасі на фінал Ліги чемпіонів?

— Я вважаю, що він заслуговував на гру, але, на жаль, не міг підготуватися до матчу через застуду. Для нас дуже важливо, що футболісти мають такий досвід перед Євро, особливо якщо вони грають за найкращий клуб Європи, яким зараз є “Реал”. І це стосується не лише Андрія. Я радий, що багато наших молодих гравців представляють Україну у провідних чемпіонатах.

— Яка найскладніша частина підготовки до чемпіонату Європи?

— Порівнювати завжди важко. Порівняно з нашими захисниками, які захищають Україну, наші труднощі є нікчемними. Подолати трохи більшу дорогу – не проблема. Усі наші футболісти це розуміють. Я казав їм, що потрапити на Євро – це успіх. Але ми маємо показати свій максимум, щоб бути конкурентоспроможними на фінальному турнірі.

— Артем Довбик став найкращим бомбардиром чемпіонату Іспанії. Наскільки важливим є він для команди?

— Я радий, що багато наших футболістів грають у топ-лігах. Статус найкращого бомбардира додав Артему впевненості перед Євро, це дуже важливо для нього. Гравці, які приїжджають до збірної із провідних чемпіонатів, додають досвіду всій команді.

  • Як ви оцінюєте безпеку під час чемпіонату Європи?

— Ми вже кілька днів у Німеччині. Впевнений, що ця країна зробить все можливе для безпеки всіх збірних. Під час фіналу Ліги чемпіонів люди вибігали на поле, що не дуже добре. Весь світ спостерігає такі інциденти. Я впевнений, що Німеччина зробить все для забезпечення безпеки.

— Чи розглядали ви можливість викликати ще когось у збірну України?

— У нас зараз два турніри – чемпіонат Європи та турнір у Франції перед Олімпіадою. Якщо виникне потреба, ми зможемо викликати додаткових гравців, оскільки офіційна заявка буде оголошена 7 червня. На найближчі три гри вже викликані футболісти, а далі дивитимемося на їхній стан.

Джерело: УАФ

Новини партнерів

Комментарии: