Apple вривається у світ футболу і до чого тут Ліонель Мессі

Більшість людей сьогодні не уявляють своє життя без Apple – книги, музика, пошта, навчальні програми, карти GPS. До деяких пір корпорація залишалася осторонь тільки сфери спорту. Проте два роки тому Apple вирішила заповнити прогалину. Звісно, ​​футбол став найголовнішим видом спорту, на який звернула увагу Apple. У 2023 році в Англії Sky, Amazon, BT, BBC, які мають права на трансляцію спортивних подій і, звичайно, футбол, несподівано здобули нового конкурента в особі американської корпорації Apple. Однак, поки впровадження в спортивну медіа сферу Apple почала з Америки у 2022 році, уклавши контракт із МЛС.

Apple TV та МЛС

З 2023 року передплатники Apple TV  мають можливість дивитися прямі трансляції всіх матчів МЛС лише за 15 доларів на місяць. А кілька ключових ігор кожного туру. Apple TV транслює безкоштовно.

Embed from Getty Images

Продукція Apple у США, та й у всьому світі має великий попит. З появою можливості дивитися всі матчі футбольної ліги у прямому ефірі, в записі, а після кожної гри разом із експертами ще раз переглянути цікаві моменти, проаналізувати гру та стати практично учасником спортивного шоу попит на Apple виріс у багато разів.

Одна з найбільших переваг договору Apple на трансляцію всіх матчів МЛС полягає в тому, що володарі айфонів можуть дивитися американську лігу в будь-якій точці світу. Відповідно, популярність МЛС та Apple TV зросла за останній рік у кілька разів. Ну, а хто не хоче подивитися на гру Ліонеля Мессі, Сергія Кривцова, Луїса Суареса? Українські вболівальники, які мають в руках, наприклад, айфон 15 теж мають можливість стежити за Сергієм Кривцовим, який виступає за “Інтер Майамі”.

Apple TV та Ліонель Мессі

Звичайно, популяризація Apple TV набирає обертів багато в чому завдяки Ліонелю Мессі. Чому? Все дуже просто.

Влітку 2023 року весь футбольний світ затамував подих. Ліонель Мессі оголосив про звільнення з французького ПСЖ. Думаю, більша половина вболівальників очікувала побачити аргентинця у Саудівській Аравії. Хтось уявляв, що Мессі стане одноклубником Кріштіану Роналду, хтось бачив його суперником португальця. Підливала олію у вогонь та реклама аргентинцем туризму Саудівської Аравії (червень 2023 року). Проте, за кілька днів, як грім серед ясного дня, прийшла новина – Ліонель Мессі підписав контракт із “Інтер Майамі” (МЛС).

Як виявилося, Apple має до цього безпосереднє відношення. Для залучення передплатників та збільшення інтересу до МЛС у всьому світі корпорації потрібен був футболіст, на якого готовий дивитися весь світ. Такою особою виявився Мессі, який у 2023 році стояв перед складним вибором – де продовжити кар’єру. І не просто грати та насолоджуватися футболом, а й заробляти чималі гроші. У МЛС, на відміну від Саудівської ліги, зарплати футболістів дуже скромні. Гравці “Інтер Майямі” та всіх інших клубів отримують у середньому чотири-п’ять мільйонів доларів на рік. Але Мессі претендує на зарплату щонайменше вдесятеро більше.

Партнери МЛС – Apple та Adidas взяли на себе вирішення фінансового питання. Особливо зацікавлена ​​в цьому була корпорація Apple, яка розуміла, що прибуток з Apple TV миттєво злетить, якщо на футбольних полях Америки бігатиме Ліонель Мессі.

“Інтер Майямі” та бізнес-партнери знайшли шляхи вирішення питання про зарплату аргентинського футболіста. Але це не все. Кількість нових передплатників Apple TV зростає щодня. А відсоток від прибутку отримує Ліонель Мессі.

Наступний крок корпорації Apple – права на трансляцію найпопулярнішої ліги Європи – АПЛ. Договір Англійської Прем’єр-ліги зі Sky, Amazon, BT, BBC завершується після закінчення сезону 2024/2025. Вже сьогодні є всі передумови, що права на трансляцію матчів АПЛ отримає Apple. Ну а українські вболівальники, купуючи продукцію Apple у Comfy, зможуть приєднатися до Apple TV та насолоджуватися футболом у будь-якому місці та будь-якій точці світу.

Новини партнерів

Комментарии: