“Динамо” – “Фенербахче”. Анонс матчу. Ліга чемпіонів

Сьогодні – перший матч нашого клубу у єврокубках нового сезону, повідомляє сайт Sportanalytic.com.

Фото – офіційний сайт ФК “Динамо” Київ

“Динамо”

Свій формально домашній матч Ліги чемпіонів київський клуб проведе в польському місті Лодзь. Це вимушений захід через російську агресію, адже матчі УПЛ ми собі можемо вирішити грати вдома, а от європейські клуби сюди просто не поїдуть. Цілком очікувано, “Динамо” ніким не підсилилось під час цього трансферного вікна, зате пішли з команди Ерік Рамірес, Вітінью та Фран Соль. Дуже важливо, що повернулися Томаш Кендзьора та Беньямін Вербіч, тому принаймні у матчах із “Фенербахче” вони зможуть допомогти команді. До речі, “Динамо” розпочинало підготовку до нового сезону під Києвом, а вже потім перебралося до Швейцарії.

Там кияни провели серію товариських матчів з “Івердоном” (1:1), “Лозанною” (0:2), “Сьйоном” (1:0), “Янг Бойз” (0:0), “Люцерном” (2:1), “Ліоном” (3:1 та 0:3) і “Антверпеном” (1:2). Останні два поєдинки “Динамо” програло, тому це не надто налаштовує на оптимістичний лад. Загалом, за відсутності новачків, Мірча Луческу намагається зробити ставку на зіграність своєї команди та відшліфовування вже набутих навичок, щоб футболісти могли краще відчувати один одного на полі. Сподіваємося також на те, що українська діаспора та польські фанати активно підтримають “Динамо”, щоб створити дійсно домашню атмосферу на стадіоні і допоможуть команді перемогти.

“Фенербахче”

Турецький клуб переживає дуже серйозну трансформацію в це міжсезоння. “Канарки” вирішили змінити наставника і виписали собі Жорже Жезуша, котрий до того тренував португальську “Бенфіку”. Кажуть, що він полюбляє встановлювати в команді свої залізні порядки і вимагає чіткого дотримання власних вказівок. Що ж, “Динамо” тут гратиме на руку сподівання, що Жезушу просто забракне часу, аби все детально “розжувати” своїм новим підопічним. Під час підготовки до нового сезону “Фенербахче” відіграв товариські матчі проти “Шкупі” (2:2), “Тирани” (4:0), “Аль-Шамаля” (4:2), “Партизана” (1:0), “Відеотона” (3:0) та “Халл Сіті” (2:0).

Варто поговорити трохи і про трансфери, адже це важлива складова сили команди. Отож, у “Фенербахче” прийшли атакувальний півзахисник Лінкольн (“Санта-Клара”, 3,5 млн євро), опорний півзахисник Вільян Арау (“Фламенго”, 3 млн євро), правий вінгер Емре Мор (“Карагюмрюк”, 2 млн євро), нападник Джошуа Кінг (“Вотфорд”, вільний агент) та лівий вінгер Брума (ПСВ, вільний агент). Зате покинули стамбульську команду Хосе Соса (вільний агент), Месут Озіл (вільний агент), Аллах’яр Саядманеш (“Халл Сіті”, 4,5 млн євро), Озан Туфан (“Халл Сіті”, 3 млн євро). Окремо варто зазначити, що чемпіонат Туреччини ще не стартував, а тому “Фенербахче” не має ігрової практики точно так само, як і “Динамо”.

“Динамо” – “Фенербахче”
20 липня 2022 року. Ліга чемпіонів. Другий кваліфікаційний раунд. Перший матч. 21:00
Стадіон: ЛКС (Лодзь)
Суддя: Гленн Нюберг (Швеція)
Трансляція: онлайн-платформа Setanta Sports Ukraine

Коефіцієнти букмекерів

Перемога “Динамо”: 3,1
Нічия: 3,5
Перемога “Фенербахче”: 2,5

Прогноз Sportanalytic.com – 1:1

Новини партнерів

Комментарии: