“Ворскла” – АІК. Анонс матчу. Ліга конференцій

Сьогодні “Ворскла” стартує у кваліфікації Ліги конференцій, повідомляє сайт Sportanalytic.com.

Фото – ratingbet.com

“Ворскла”

Полтавський клуб вирішив особливо не задумуватися і попросив АІК дозволу провести два поєдинки в Стокгольмі. Звісно, шведський клуб був радий надати такий дозвіл, тож обидва матчі відбудуться в столиці Швеції, тільки на різних стадіонах. Найбільша зміна у “Ворсклі” – це персона головного тренера. “Біло-зелені” вирішили не продовжувати контракт з Юрієм Максимовим, хоча він справді зумів чимало дати полтавській команді. Новим головним тренером “Ворскли” став Віктор Скрипник, котрий прийшов сюди з “Зорі”. Були чутки, що він приведе з собою кількох футболістів луганського клубу, але поки вони не поспішають справджуватися.

На зборах “Ворскла” встигла зіграти два товариські матчі з польськими командами і спершу програла “Гурніку” з рахунком 1:2, а потім розтрощила “Легіоновію” з нижчого дивізіону (7:0). Що стосується втрат полтавського клубу, то Йонас Тамм вже перейшов у румунську “Стяуа”, а Олів’є Тілль так і не повернувся. Зате добре, що поповнив команду його брат Венсан і вже встиг забити у товариському матчі. Придбання були доволі хорошими. Контракт з “Ворсклою” підписав Денис Олійник, який до цього виступав за фінський СІК. Також прийшов у “Ворсклу” колишній форвард “Металіста 1925” Марлісон та гравець бразильського “Новурізонтіно” Феліпе Родрігес. Загалом, шанси полтавців не дуже високі, але спробувати треба.

АІК

Шведська команда вийшла до Ліги конференцій за підсумками того чемпіонату, який завершився ще минулої осені. Справа в тому, що першість Швеції відбувається за схемою “весна-осінь”, тому зараз вона у самому розпалі. Зараз АІК відіграв там 15 матчів і посідає третє місце, маючи 28 очок у власному активі. Після перерви на матчі збірних суперник “Ворскли” провів чотири поєдинки, у яких зіграв внічию з “Дегерфорсом” (1:1) та “Ельфсборгом” (2:2), програв “Мьольбю” (0:1) і переміг “Кальмар” (1:0), тому форма АІКа залишає доволі багато запитань, що нам на руку.

Серед найбільш відомих футболістів АІКа – ветерани Крістоффер Нордфельдт (33 роки), Мікаель Лустіг (35 років) та півзахисник Себастьян Ларссон (37 років). Найдорожчий гравець – центральний півзахисник Білаль Хуссейн, котрий коштує 2 мільйони євро. Зовсім нещодавно до команди приєднався форвард Джон Гвідетті, котрий свого часу пограв за “Фейєнорд” та “Сельту” і навіть був на контракті в “Манчестер Сіті”. Зате три тижні тому АІК втратив нападника Джордана Ларссона, чий термін оренди завершився, тому він повернувся в московський “Спартак”. Звісно, саме шведський клуб буде фаворитом сьогодні, але є сподівання, що Віктор Скрипник щось придумає.

“Ворскла” – АІК
21 липня 2022 року. Ліга конференцій. Другий кваліфікаційний раунд. Перший матч. 20:00
Стадіон: “Стокгольм Арена” (Стокгольм)
Суддя: Урс Шнідер (Швейцарія)
Трансляція: ютуб-канал “Ворскли”

Коефіцієнти букмекерів:
Перемога “Ворскли”: 4,2
Нічия: 3,5
Перемога АІКа: 1,83

Прогноз Sportanalytic.com – 1:2

Новини партнерів

Комментарии: