Чи зможе Алекс Фергюсон приборкати Кріштіану Роналду

«Червоні дияволи» готові на все, аби Кріштіану Роналду залишився в клубі. Ймовірно, остання новина – найнесподіваніша, але найперспективніша в цій ситуації. Алекс Фергюсон повертається до «Манчестер Юнайтед». Легендарний сер Алекс обійме посаду радника генерального директора Річарда Арнольда.

Embed from Getty Images

Слід визнати, що останнім часом у «Манчестер Юнайтед» справи йдуть не дуже добре не лише на футбольному полі. Провал у стосунках із уболівальниками теж боляче б’є за іміджем клубу. Власне, це й не дивно. «Червоні дияволи» пролетіли повз Лігу чемпіонів і не увійшли до трійки АПЛ. До шостого місця у турнірній таблиці останній раз вони падали у сезоні 2016/2017.

Давайте трохи прояснимо ситуацію. 26 років «шалений Фергі» обіймав посаду головного тренера «Манчестер Юнайтед» (1986-2013). Звичайно ж, шотландець не попрощався із клубом. Тренер залишався членом правління клубу, але останнім часом не вникав у роботу. Сьогодні Річард Арнольд і Ед Вудворд (генеральний директор) вирішили, що єдиний спосіб виправити становище – це повернути Алекса Фергюсона на “Олд Траффорд”.

Чим же конкретно займатиметься сер Алекс?

Перед «Манчестер Юнайтед» стоїть завдання – реконструкція стадіону «Олд Траффорд» та   удосконалення тренувальної бази. Це вимагає не лише великих фінансових вливань, а й зв’язків у світі футболу та бізнесу. Фергюсон має все, що потрібно клубу.

Друге завдання клубу – налагодити порозуміння з уболівальниками. Тут також знадобиться досвід та авторитет 80-річного легендарного шотландця.

Але найголовніше завдання, на думку англійських ЗМІ – це умовити непокірного Роналду залишитися в команді. Фергюсон – один із небагатьох людей, який має вплив на зоряного португальця.

І слід зазначити, що надія керівництва клубу виправдовується.

26 липня Фергюсон прибув до штаб-квартири «Манчестер Юнайтед». І який збіг! Саме цього дня Роналду вирішив приїхати на базу після тривалої відпустки. Нагадаємо, що португальський футболіст не з’являвся у клубі після фінального свистка заключного матчу у сезоні 2021/2022.

Звичайно, тренер та футболіст зустрілися та поговорили. Ніхто не знає, в якому руслі відбувалася бесіда, але Роналду, який не збирався напружуватись і виходити на поле в товариських матчах «МЮ», того ж дня повідомив у соціальних мережах про своє рішення взяти участь у найближчому матчі з «Райо Вальєкано».

От так авторитет Алекса Фергюсона діє на непокірного Кріш.

Найближчим часом історія з пошуком клубу, який підписав би Роналду заради його участі в Лізі чемпіонів, має підійти до фіналу. Іти португальцю все одно нікуди. Запити Кріша великі. “Челсі”, “Баварія” та “Атлетико” – такий список бажаних команд. Але на сьогоднішній день жоден клуб не веде переговори, а Жорже Мендеш (агент Роналду) збився з ніг пропонувати свого клієнта та вибивати для нього добрий контракт.

Треба визнати, що головний тренер «Манчестер Юнайтед» Ерік тен Хаг виявляє чудеса розуміння та терпіння. Адже футболіст із контрактом та зобов’язаннями не бере участі у підготовці до сезону. Звичайно, Роналду тренувався самостійно та не втрачав форму. А вихід нападника цієї неділі на поле в стартовому складі “червоних дияволів” вкотре доводить лояльне ставлення тен Хага до футболіста. Роналду провів весь перший тайм і на 46-й хвилині подався відпочивати.

Embed from Getty Images

«Кріштіану слід швидше зробити свій вибір. Адже команда готується до сезону. У роздягальні виникають питання.

У будь-якому разі, футболіст не може просто так з’явитися та миттєво влитися в команду, яка перебуває на стадії перебудови. Ситуація незрозуміла», – прокоментував поведінку Роналду екс-футболіст «Астон Вілли» Алан Хаттон.

Звичайно, Кріш вже всіх втомив своєю незрозумілою поведінкою. У результаті Манчестер Юнайтед кинув на порятунок ситуації свою головну зброю – Алекса Фергюсона. На перший погляд, результат уже є.

Новини партнерів

Комментарии: